I går lagde jeg ny runde med protein rundstykker. Veldig glad i basis oppskriften, men gjør ofte en liten vri på dem for ikke gå lei:-p
Denne gangen valgte jeg å lage rundtrykker i litt oval form. Tilsatte Chiafrø og Philadelphia ost i deigen.
Litt for smakens skyld, men også for å få i mer næring. Chiafrø inneholder mye Omega-3 og blant annet fiber.
Denne er den beste av kanskje 10 varianter jeg har laget så langt, av denne typen proteinbrød.
Håper du har lyst å teste de ut også og at du blir like fornøyd:-)
Send meg gjerne en tilbakemelding her, eller bruk #matpaaminutter på Instagram
Oppskrift Ca. 12 rundstykker
- 4 egg
- 1 stor boks mager cottage cheese
- 200 g lettkokte havregryn
- 50 g chiafrø
- 1/2 ts salt
- 1 ts bakepulver
- 2 ss Philadelphia light
Slik gjør du
- Sett ovnen på 210 grader.
- Bland alt i en stor bolle og kjør massen sammen med en stavmikser.
- La den stå å svelle i 5 minutter.
- Ha et glass med kaldt vann og en spiseskje når du skal forme rundstykkene. Deigen er nokså klissete.
- Stek i midterste del av ovnen i ca.15-20 minutter, eller til de har fått en fin og gylden farge.
Steketid i en airfryer Ca. 15 minutter på 170 grader og evt. 2 minutter ekstra på 190 grader for ytterligere krisp
Kommentar:
Nystekte rundstykker smaker himmelsk med brunost på.
Rundstykkene oppbevarer jeg på en krukke, men fryser ned det som vi ikke klarer spise innen 2-4 dagers tid.
Rundstykke oppskriften kan også brukes til å lage langpanne brød, se her
Hei! Disse protein rundstykkene så veldig gode ut! Vet du om man kan steke disse i air fryer?
Hei Kine, ja det kan du. Det står nederst i beskrivelsen «slik gjør du» – steketid for airfryer ca. 15 minutter på 170°c. Evt 190° siste 2 min for ekstra sprø skorpe🥰