Blandet salat som passer til alt

Salat som passer til alt | matpaaminutter

Blandet salat som passer til alt

Dette er salaten jeg lager oftest og som passer til nesten alt!

Om det er ved siden av pizza eller pasta, som tilbehør til grillmat eller på tapasbordet så er det alltid en vinner i mine øyne.

Den er enkel å lage og så elsker jeg fargespillet i den😍

Salat som tilbehør

Jeg har fått tilbakemeldinger på at dere ønsker dere oppskrifter på både salater, tilbehør til grillmat og pastaretter i tiden fremover.

Jeg lover at jeg skal oppdatere her så ofte jeg har muligheten.

Salat er noe som jeg syns er utrolig godt som tilbehør til alt egentlig. Forskjellige teksturer, smaker og krønsj tilfører selv en kjedelig rett det lille ekstra. Jeg bruker som oftest en blanding av krispsalat og romano/hjertesalat. Romano er min desidert favoritt salat, men det er ikke alle butikker som hr den tilgjengelig, dessverre.

Blir det rester igjen er det ingen problem. Den brukes ved siden av en lompetoast til kveldsmat eller i lunsjboken dagen etter.

Fetaost er jeg svak for. Syns det er såååå godt. Den kan selvfølgelig droppe om du ikke liker det.

Blandet salat som passer til alt | matpaaminutter

En stor salatbolle/ tilbehør til 3-4 personer

  • 2 medium store hjertesalat, eller 1 krispsalat og 1 hjertesalat)
  • 3 klasetomater, eller 150g mini plommetomater eller lignende
  • 2 medium store rødløk
  • 1 stor mango
  • 1/2 agurk
  • 1 paprika
  • 50 fetaost, naturell, eller valgfri fetaost
  • 1 ts salatkrydder ( hjemmelaget urte& hvtiløk kryddermiks finner du HER

Oljedressing

  • saften av en halv sitron
  • 3 ss olivenolje

Vask og kutt alle grønnsakene i passende biter og vend inn olje og sitron. Smak til med salatkrydder.

Kommentar

På sommeren kan du gjerne bytte ut fetaosten med jordbær eller bruke begge deler.

Jeg er også en Oliviers& Co tilhenger. Jeg elsker å bruke de smaksatte olivenoljene sammen med de smaksatte eddikene i salatene mine. Da blir salaten seriøst alltid god. Savner skikkelig de flotte butikkene vi hadde her i Bergen tidligere. Har du en mann, eller ungdom i hus som ikke er særlig begeistret for salat, så kan jeg nesten love deg at det endrer seg med de smaksbombene oppi. Lurer du på gode sammensetninger, spør meg gjerne så skal du få mine beste tips.

Blandet salat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+