Salma laks med mangosalat matpaaminutter | airfryer

 

Salma laks med det perfekte tilbehøret!

Kjapp og enkel hverdagsrett som du kan like gjerne kan servere til fest.

Jeg er utrolig glad i Salma og kunne spist det flere ganger i uken.

Vi laget det som lunsj i går og restene ble puttet i matboks, for s å bli spist igjen i dag.

Heldig sånn sett:-)

For meg er det nesten obligatorisk å servere Salma med mango. Om det er Mango salat, mango chutney eller mango salsa.

Det gir en perfekt smakskombinasjon.

Mango salaten vil for øvrig smake fortreffelig sammen med både rødt og hvitt kjøtt også.

Tekst og bilder ble publisert her 18.11.2018. Oppdatert bilder i dag og lagt til noen tips.

Annen mat med mango finner du HER

Kjøpte med meg en boks hjemmelaget Aioli fra jobb før helgen og tilsatte curry i den.

Det ble bare den beste Curry aiolien jeg har smakt. Sammen med fisken, mango salaten og risen, så ble dette MEGET så godt!!

Dette trenger du til 2 personer

  • 350-400 g Salma laks
  • 2 ts urtesalt for fisk
  • kvernet pepper
  • olivenolje til steking
  • 130-150 gram Basmati ris
  • Chilli flak, på risen etter at den er kokt om ønskelig.

Curry Aioli

  • 4 ss Aioli
  • 1 liten ts curry ( mitt curry krydder fra Sur les quais er av svært høy kvalitet, så smak deg frem her til du får en god hint av curry smaken.
  • Ps: Du kan fuske, ved å blande i hvitløk og karri i majones. Helt innafor i hverdagen altså.

Mango salat

  • 1 spisemoden mango
  • 1/4 agurk
  • 10-12 peppermynte blader
  • 2 ss grønn sitronolje
  • 2 ss mango eddik, kan sløyfes
  • 1/2 lime
  • 1 liten knivspiss salatmiks krydder hvis du har, men ikke helt nødvendig.

Tips: Bland gjerne i en avokado om du ønsker også, knallgodt!!

Slik gjør du

  1. Kok risen som anvist på pakken. Stek fisken i noen minutter på hver side, i en god og varm stekepanne, gjerne en grillpanne. Ha på urtesaltet og litt kvernet pepper. I AIRFRYER : 175 grader 8-10 minutter.
  2. Kutt mango, agurk og mynteblader. Bland alt i en bolle og ha over olje, eddik og lim. Bland godt.
  3. Ha curry pulver i Aioli og vend godt sammen. La fisken hvile et par minutter før du legger den på tallerkenen.

Mangosalat

Mangosalat og curryaioli

Velbekommen <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »