Hjemmelaget saus som passer til lyst kjøtt

Saus til Kylling og svin | matpaaminutter

Hjemmelaget saus som passer til lyst kjøtt

Er du stadig på jakt etter den beste sausen til lyst kjøtt som kalkun, kylling og svinekjøtt?

Da trenger du ikke lete lengre, for den ultimate sausen til lyst kjøtt deler jeg med deg her og nå!

Dette er en svært enkel saus, uten en lang ingrediens liste!

Saus sa du

De siste dagene her har jeg fått god hjelp fra mine lesere/følgere på Instagram og Facebook.

De har hjulpet med å velge ut sauser som kunne være aktuelle å dele med dere. Overveldene respons og så takknemlig for alle som faktisk tar seg tid til å svare på meningsmålinger og sende meldinger med forslag og ønsker. Det betyr mer enn du tror.

Flere sauser skal det bli og jeg har alt notert rekkefølgen og hvilke som skal deles.

Den første her har jeg ikke tenkt ut noe navn på enda, er liksom en helt enkel, MEN knallgod saus. Uten spesielle ingredienser.

Har du noen gode forslag? Prøv den gjerne først ut og send meg forslag etterpå om et navn som passer skulle dukke opp!

Hva kan denne sausen passe til

  • Grillet kylling
  • Kyllingfilet
  • Svinefilet
  • Kalkun
  • Kjøttboller av alle lag
  • karbonader
  • pasta
  • koteletter

Og sikkert mye mer!

Skal få samlet alle sauser i ett innlegg når alle sauser er delt. I mellomtiden får du saus i søkefeltet så vil de dukke opp en etter en.

Hadde vært så hyggelig hvis du vil lage denne gode sausen også og så håper jeg inderlig at du vil like den minst like

godt som oss! Vil gjerne høre hva du synes etterhvert.

Så da gjenstår det bare å ønske deg en riktig så fin og god helg❤

Saus til lyst kjøtt

Dette trenger du til 4-6 porsjoner

  • 3 ss olje til steking
  • 1 stor løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ts fersk rød chili
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl kyllingkraft ( 1,5 ss fond i 3 dl vann)
  • 1,5 terning med hønsebuljong
  • 2,5 dl lett matfløte
  • 2 ss creme fraiche eller rømme
  • 1 ts presset sitron, kan sløyfes
  • salt & pepper ( husk å smake før du har oppi krydder)

Kommentar:

Steker du kjøtt som du skal ha sausen ved siden av, ha i steke sjyen i sausen helt på slutten

Slik gjør du

  1. Finhakk løk, hvitløk og chili.
  2. Ha olje eller smør i en varm kjele. Stek først løken. Rør stadig om. Løken skal bli litt karamell aktig (lett brun). Tar Ca. 2 minutter. Ha så i hvitløk og chili. La dette surre et lite minutt med løken. Strø over melet og bland dette godt inn før du tilsetter kraft.
  3. Kok opp under stadig omrøring. Ha i buljong terningene. Ha deretter i fløte og creme fraiche.
  4. Smak til. Du kan kjøre sausen i en blender eller med stavmikser om du ikke vil kjenne løkbitene i sausen.
  5. Tilsett mer fløte eller eventuelt litt vann dersom du synes sausen blir for tykk.
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »