Serranosurret Torsk| airfryer | matpaaminutter

 

Hvem elsker vel ikke fersk fisk med deilig tilbehør?

Torsk surret i Serrano skinke i seg selv gir vann i munn hos meg. Og når du i tillegg får deilige bakte småpoteter med sprøtt skal attåt, ja da er det som julaften her!

Retten er enkel og nokså kjapp å lage. Vi hadde vår ferdig på 30 minutter.

Vi laget fisken og potetene i Airfryer. Resten på komfyren.

Har du ikke Airfryer, så lager du dette fint i en vanlig stekeovnen. Du må beregne noe lengre tid, men vi snakker bare minutter.

Grønnsakene jeg har valgt , må gjerne byttes ut med brokkoli, spinat og evt. stekt løk om du liker det bedre. Viktigste er at det blir en fargerik tallerken med de grønnsakene du har i tilgjengelig.

Kommentar;

Beste rekkefølge er å koke gulrøtter først, deretter sette på saus.

Mens potetene steker, gjør du ferdig sausen

Når du setter fisken i Airfryer, kjører du pureen glatt i blenderen eller med stavmikser. Husk å smake til.

Oppskrift til 3 personer

Rødvin saus

  • 2 sjalottløk
  • 1/2 kinesisk hvitløk, eller 2 fedd
  • 2 ss sukringold eller brunt sukker
  • 1 ss rødvins eddik
  • Ca. 1 dl rødvin, gjerne en tørr utgave
  • 2,5 dl oksekraft, redusert eller bruk 1 ss fond i 2,5 dl vann
  • 1 ts maizena utrørt i bittelitt kaldt vann
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Surr løk i litt olje og ha i sukrin/sukker. La dette karamelliseres seg litt over et par minutter. Ha deretter i vin, eddik,kraft og kok opp mens du stadig rører. jevnes med maisenna til ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper.

Gulrot pure

  • 5 gulrot
  • 1 ss smør
  • 1 skvett fløte, lett ( Ca. 0.5 dl ) eventuelt kan du bruke en liten dæsj olje istedenfor

Slik gjør du

  1. Kok gulrøtter møre og mos dem med blender eller bruk stavmikser. Ha i resten av ingrediensene før du smaker til!

Torsken

  • 3 porsjoner torsk
  • 6 skiver Serrano skinke
  • salt og pepper

Poteter

  • 500 g småpoteter/ evt. perlepoteter, bakes med skallet på
  • 1 ss pesto, se HER for oppskrift på hjemmelaget pesto

Slik gjør du

  1. Ha salt og pepper på fisken og pakk de inn i skinken. Ha pesto på potetene og bland potetene godt.
  2. Ha potetene i Airfryer på 180 grader i Ca. 5-10 minutter. Legg så fisken oppå og grill i ytterligere 10 minutter.
  3. Har du veldig store torskeloins/filet, ville jeg ha forhånds stekt fisken litt før du tar skinka rundt. Steketid vil være enda kortere om du har tynne fileter. Så her må du se det litt an.

Oppskrift fra 2018, oppdatert 2021

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »