Sitronpasta med ørret | airfryer | matpaaminutter

 

Middager på under 30 minutter er GULL, er du ikke enig?

Dette er en slik rett og så er den i tillegg innmari god!

Dette var søndagsmiddag her hos oss i går. Som du kanskje legger merke til, så er det 0 parmesan på tallerken.

Var bombesikker på at vi hadde det, men der tok jeg jammen feil gitt.

Selv om vi var tom denne gang, fører jeg det opp i oppskriften.

Spiser du nok fisk?

Generelt spiser vi for lite fisk, inkludert oss selv. Ifølge helsedirektoratet, er det anbefalt med fisk minst 3 ganger i uken.

Flere ønsker å spise mer fisk og er flink i perioder, men dessverre sklir det fort ut. Også her hjemme. Dette er noe jeg så absolutt skal bli bedre på i 2021. For min datter er mer glad i fisk enn kjøtt. Personlig foretrekker jeg aller helst fersk fisk og syns ikke akkurat utvalget i dagligvare butikkene er så mye å skryte av.

I disse plastikk begrene i kjøleskapene med fersk fisk, er det stort sett kun torsk/laks/ørret i ulike varianter og størrelse å velge i. Sei, steinbit, piggvar, lysing, kveite og lignende, finnes i ferskvaredisken, men ikke alltid. Og der er det i tillegg svært ofte mye dyrere.

Skulle ønske så gjerne ønske

At vi fikk flere sorter fisk ut til alle butikker i nærområdet.

Det er det alltid godt å ha noen enkle fiskeretter i bakhodet når man er på butikken, eller når en planlegger ukas middager. Denne fiskeretten passer for hele familien og kan fort bli en favoritt rundt middagsbordet.

Ikke alle barn elsker fisk, men de fleste barn spiser laks/ørret?! Du nå gjerne bytte ut ørret med torsk/breiflabb.

Ikke vær redd for å ta kontakt

Det hadde vært utrolig kjekt om du vil forsøke denne! Jeg setter stor pris på tilbakemeldinger jeg får fra dere og tar gjerne imot forslag til retter du kunne tenke deg å se her fremover.

Takk for at du tittet innom. Ha en nydelig dag videre ♡

Dette trenger du får 2 porsjoner

  • 250-300 g ørret/laks filet uten bein
  • 150 g tørr tagliatelle ( må gjerne bruke fersk)
  • 1-2 dl lett matfløte ( smak og behag, vi brukte 1 dl)
  • 4 ss frosne erter
  • 8-10 cherrytomater
  • skallet av 1 sitron, bruk rivjern e.l.
  • saften av en halv sitron
  • 2 ss friske urter ( eksempel basilikum og persille)
  • 2 ss revet parmesan
  • salt & pepper
  • Smør/ olje til steking

Kommentar;

Server gjerne hvitløksbrød eller annet brød ved siden av!

(frossent hvitløksbrød fra frysedisk, «frossen-programmet» 180 grader i 7 minutter i Airfryer)

Slik gjør du:

  1. Sett på pastavannet. Ha en liten skje olje og en knivspiss salt i vannet. Ha i pastaen når vanner har kokt opp.
  2. Stek ørret filetene på panne i litt smør eller legg de i airfryer. Jeg la fisk og tomater i bakebollen med litt olje i bunn. Satt på fiskeprogrammet, 180 grader i 7-8 minutter. Krydre filetene med salt og pepper og ha gjerne på litt urter på fisken og tomatene hvis du ønsker.
  3. Sil pasta og ha pastaen tilbake i panna. Vend i erter, fløte, salt og pepper.
  4. Press sitronsaft over i gryta. Det revne skallet kan du ha i nå, eller spare og ha over hver tallerk ved servering.
  5. «Pull»/riv forsiktig den ferdigstekte fisken opp i passe flak og ha over i pastaen.
  6. Ha tomatene og de hakkede urtene i til slutt. Vend sammen og server med det samme! Parmesan har du over til slutt på hver rett.

Velbekommen<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »