Heøstekt ytrefilet av okse i Cosori airfryer

Slik helsteker du biff i airfryer | matpaaminutter

Annonse

Reklame | annonselenker Cosori

Har du enda ikke prøvd å helsteke biff i din airfryer, så er det på tide. Jeg lover deg at du ikke vil bli skuffet.

Følger du fremgangsmåten min her, lover jeg deg skikkelig mørt og saftig biffkjøtt som du garantert vil lage igjen.

Perfekt mat som du lett kan imponere gjester/familie med.

Og nei, du trenger ikke å brune kjøttet i stekepanna først!!

Enkelt og godt med biff i Airfryer

Å steke biffkjøtt i airfryer, er lekende lett. Faktisk enklere og mindre jobb enn det er å lage det i ovnen.

Mindre oppvask blir det også!

Det som er viktig for å få et godt resultat er å :

  1. La kjøttet ligge på benkeplaten 1 times tid før du skal steke den.
  2. Forvarme Airfyer til 200℃, dette er svært viktig, for å få en god stekeskorpe på kjøttet
  3. Tørke kjøttet godt med papir før det skal krydres.
  4. Ha klart et steketermometer om du ønsker at biffen skal være mindre stekt ( 55℃-rød / 60℃-medium)
  5. La ALLTID kjøttet ligge å hvile, slik at kjøttsaften ikke renner ut. Da vil det bli tørt.

Det tar bare et par minutter å få en airfryer opp i 200℃. Cosori sin premium og smart modell går opp til 206℃, imens Pro-modellen går faktisk helt opp til 230℃. Jeg vet faktisk ikke om noen andre airfryere som gjør det. Det gjør at den også klarer å sprøere tekstur på maten enda raskere enn de andre modellene og noe kortere tilberedningstid. Maskinen er noe mindre enn enn Premium og Premium Smart modellene.

Vil du lese mer om hva jeg synes om Cosori

Og eller se min vurdering av Cosori Airfryer, ta en titt HER

Her vil du se mange av rettene jeg tidligere har laget i mine Cosori maskiner.

Jeg har testet ut alle 3 modellene og kan med hånden på hjertet si at du ville blitt meget fornøyd med hver eneste modell. Det er svært få marginer som skiller dem fra hverandre. Ikke nøl med å ta kontakt om du lurer på noe. Om det er airfryer spørsmål eller andre ting du måtte lurer på. Bruk kontaktskjema, eller send meg en melding på Facebook eller Instagram.

Bruk vår rabattkode: MPM15 og få 15% rabatt på hele handlekurven hos Cosori  
Rabatten gjelder også på allerede nedsatte produkter. 
Link til nettbutikken HER
Cosori Premium Smart

Dette trenger du til 5 personer

  • 1 Ytrefilet, hel ca. 1,3 kilo
  • 2 ss olje

RUB

  • 2 ss peppermiks
  • 1 ts salt
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts paprikapulver

Slik gjør du

  1. La kjøttet ligge på benken 1 times tid før du starter. Tørk kjøttet godt ved å bruke kjøkkenpapir som du presser lett ned i kjøttet, på alle sider.
  2. Bland sammen alle krydderne i en liten skål. Gni oljen utover hele kjøttstykker og ha krydder på alle sidene.
  3. Forvarm airfryer til 200℃. Når airfryeren er varm. Legg kjøttet i den varme Airfryeren. Du hører det freser godt når du legger kjøttet på rista. La kjøttet steke i 10 minutter på 200℃.
  4. Sett deretter ned temperaturen til 180℃ og stek i ytterligere 20 minutter for medium-(54-55°) . Bruk gjerne et termometer for å kontrollere underveis. La kjøttet så hvile på benken i minst 10-15 minutter. Legg gjerne folie over.
  5. Server biffen sammen med godt tilbehør og nyyyyt!

Kommentar

Dersom du skal bruke aifryer til tilbehør. Så vil jeg anbefale deg å gjøre det klart og steke det imens kjøttet hviler. Skal du bake løk eller lignende kan du legge den i fryeren sammen med biffen. Rå poteter kan også stekes sammen med kjøttet. Har du liten plass, legg kjøttet oppå potetene.

Noe forslag til tilbehør som passer til helstekt biff

Maiskolber i airfryer, 10 minutter på 200℃

Dampet brokkoli

Stekt sopp og løk

Sjampinjonstuing finner du HER

Fløtepoteter tilberedi i Airfryer, finner du HER

Kremet peppersaus finner du HER

Ostesaus finner du HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Bestill boka mi DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA til 349,– Fri frakt og 1–4 dagers levering.Trykk her for å bestille!
+