Slik lager du eplekake i airfryer

Slik lager du eplekake i airfryer | matpaaminutter

Slik lager du eplekake i airfryer

Nydelig eplekake som alle vil lykkes med og som hele familien vil elske!

Eplekake er alltid populært og det er en kake som går raskt å lage. I tillegg dufter det innmari godt når den stekes.

Kaken kan fryses og den smaker som nylaget når den varmes opp igjen. I en airfryer får du også deilig sprø utside på kaken, men likevel skikkelig saftig på innside. Dessverre så er det ikke sesong for norske epler akkurat nå ( norske aroma epler er knallgode å bruke), men prøv å finne noen syrlige epler hvis du skal lage denne kaken.

Håper kaken frister? Kanskje du vil prøve den ut allerede i dag, eller i løpet av helga? ❤️

oppskrift eplekake laget i airfryer

Jeg ligger ikke på latsiden, selv om det kan virke sånn på bloggen!

Jeg føler jeg sier det ofte i mine kanaler, men jeg håper og tror at det snart blir mer tid til overs slik at jeg kan dele oppskrifter med dere igjen. Dere sender meg stadig tilbakemeldinger på hvor fornøyde dere er med boka mi og det inspirerer meg selvfølgelig. Det skulle bare vært flere timer i døgnet. Det er mye som skjer dette året og allerede, om ikke så altfor lenge vil du se noe av det vi har holdt på med i kulissene.

Følg meg gjerne på Instagram. Jeg har også helt nylig opprettet Snapchat- AirfryerTrude. Der vil jeg dele mye mer i tiden fremover.

Siden sist, så har jeg ligget på topp på bestselgerlisten, helt frem til denne uka, da tok påskequiz førsteplassen. Boka mi, Den store airfryer kokeboka har ligget blant toppselgerne siden den kom ut i september og er nå inne i min 22 uke der.

I tillegg så har boka mi komt ut i Danmark. Der kan den også bestilles som e-bok hos for eksempel bog og ide m.f.

I løpet av mars vil den også bli lansert i Sverige og det gleder jeg meg skikkelig til, virkelig spennende.

Oppskrift eplekake ( 20cm form)

 • 150 g mykt smør
 • 150 g sukker
 • 3 mellomstore egg 
 • 1 ts vaniljeekstrakt 
 • 120 g hvetemel
 • 1 ½ ts bakepulver
 • 2-3 epler
 • 1 ss malt kanel
 • 3 ss sukker
 • 2 ss perle sukker

Kommentar: Du må gjerne ha i hakkede valnøtter i om ønskelig.

Oppskrift hjemmelaget eplekake i airfryer

Slik gjør du

 1. Pisk smør og sukker hvitt. Ha i vanilje ekstrakt og ha i ett og ett egg mens du stadig pisker. Pisk godt imellom hvert egg. Ha i siktet hvetemel og bakepulver og bland godt sammen. 
 2. Fjern kjernehuset på eplene, vask dem godt og kutt dem i tynne skiver/båter. Ha sukker og kanel over eplene. Bruk gjerne en pose og rist godt slik at alle eplene blir dekket. Hell røren i en smurt form . Press eplene forsiktig ned i røren og lag mønster om du ønsker det. Strø over perle sukker til slutt. 
 3. Stek kaken på 160°c i 40 minutter. Sjekk at kaken er ferdig, ved å bruke en skarp kniv eller trepinne og se at det ikke henger deig igjen. La kaken stå noen minutter å kjøle seg littegranne ned. Fjern da ringen rundt. 
 4. Server gjerne med vaniljeis/saus eller pisket krem til kaken. 

Kommentar:

Jeg brukte 20cm form, så om du bruker en på 15cm vil kaka ta lengre tid i airfryeren.

Du kan også fjerne ringen rundt kaken de 10 siste minuttene i airfryeren om du ønsker ekstra sprø kanter. Det er også da større sjans for at kaken blir raskere ferdig. Så følg med.

#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #dessert #dressing #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kylling #lam #lunsj #mango #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #sauser #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret

8 thoughts on “Slik lager du eplekake i airfryer | matpaaminutter

  1. Det må du gjerne bruke. Mulig du må justere mengden mel. Den skal være som en god tykk pannekake røre. Lykke til😊😍

  1. Hei. Klart du kan. Jeg brukte en 20 cm form. En 15 cm kan også brukes. Bare bergene noe lengre steketid da, siden en på 15 vil gjøre kaken høyere:)

  1. Hei. Det var kjedelig. Hvilken type form brukte du mht størrelse. Jeg brukte en 20 cm. Bruker du mindre form, vil kaken bli høyere og kreve lengre tid. Noen airfryere er svakere enn andre også. Bruk en knivspiss og sjekk kaken underveis. Dersom du lager igjen, vil jeg råde deg til . å gå ned noe på gradene, kanskje 10 grader og heller steke lengre. Og gjerne fjerne ringen rundt når den nærmer seg helt ferdig. Dette for å få litt sprø kanter.

  1. Du kan sjekke den underveis med å stikke en grillpinne eller skarp kniv i for å sjekke om den er ferdigstekt. Er det deig igjen på kniven må den stekes lengre. Her varierer det noe fra airfryer til airfryer. Det samme som det er ved å bruke stekeovn. Men over 1 time hørtes mye ut hvilken airfryer har du? Har selv stekt denne kaken i 3 ulike airfryere med tilnærmet lik steketid på 40 min. 🥰

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+