SOPPSUPPE med kantarell og sjampinjong | matpaaminutter

 

Perfekt suppe på en kald vinterdag om det er lunsj, middag eller kveldsmat!

Masse god smak og med litt brød ved siden av metter den like godt som middag.

Får du rester av suppen , kan du faktisk bruke den som saus til kylling /svin og faktisk til fisk.

Oppskrift 4 personer

  • 4 store sjampinjonger
  • 4 håndfuller med kantareller
  • 2 små hvitløk runde, eller 2 fedd
  • 2 mellomstore løk
  • 2 -3 ss smør til steking
  • 3-4 ss konjakk
  • 1 liter kyllingkraft( ferdig utblandet)
  • 2 dl lett matfløte
  • salt og pepper etter behov
  • 4 ss revet timian

Slik gjør du

  1. Riv kantarellene litt opp og stek de i litt av smøret .
  2. Ha mesteparten over på et tørkepapir etter et par minutt, da de skal være topping på suppen. Ha i løk, hvitløk og champignoner sammen med kantarellene du har igjen i panna. Krydre med salt og pepper og la dette surre i 5 minutter.
  3. Tilsett i konjakk etterfulgt av kyllingkraft og fløte . La den småkoke i 5 minutter og smak til. (Trengte ikke tilsette NOEN smak ekstra her i dag) Ha kantareller og revet timian på toppen.

Kommentar:

Ha gjerne over parmesan ved servering om du har det , gir en veldig god smak !

Bruk krutonger også, hvis du har. stående.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »