Søtpotetsuppe | matpaaminutter

Velsmakende, sunn og lettlaget suppe som fort kan bli en favoritt i høst!

Bruk søtpotetsuppen som base og tilsett garnityr etter hva du har i skuffer og kjøleskap.

Mettende suppe og det på 20 minutter. Noe lengre tid med garnityret jeg har laget med akkurat i dag.

Som blant annet er kylling, spinat, og søtpotet snacks. 

Det er svært mye godt du kan ha i denne suppa, se tipsene under for tips og inspirasjon.

Suppe på 5 minutter

Har du basen stående i kjøleskapet, så tryller du kjapt frem en deilig suppe på 5 minutter.

Selv om mini her i huset ikke er fullt så begeistret for søtpotet som meg, så elsker hun derimot søtpotetsuppe. Den er og blir en vinner.

Det hjelper å ha i nudler og kyllingfilet i skåla hennes.

Jeg gleder meg til å se og høre hva du syns om denne!

Gi oss gjerne en tilbakemelding hva du syns❤

For andre oppskrifter laget med søtpotet, ta en titt her

Oppskriftsbase til ca. 3 personer ( se garnityr under oppskrift)

  • 1 stor søtpotet (400g)
  • 2 stk gulrot
  • 1 ss olje til steking
  • 0,5 stk. rød chili, juster mengde for mindre eller mer spicy smak
  • 1 løk
  • 1knoll hvitløk( eller 1-2 fedd)
  • 1 ss tomatpure
  • 1 terning hønsebuljong eller grønnsaks buljong utrørt i 5 dl vann
  • 1,5 ts himalayasalt ( eller til ønsket mengde du liker best)
  • 1/2 ts mikset pepper
  • 1/2 lime
  • chiliflak til topping

Slik gjør du

  1. Skrell søtpotet og gulrøtter. Kutt i små terninger eller i tynne skiver.
  2. Finhakk løk, chili og hvitløk og surr i panne på høy varme med olje i.
  3. Putt oppi poteter og gulrot og rør godt om. Tilsett tomtapure.
  4. Tilsett buljongen og la suppen småkoke til grønnsakene er ferdige.
  5. Kjør suppen glatt med stavmikser og smak til med salt og pepper. Ha en halv lime over suppa like før servering.

GARNITYR som passer å ha i suppen

  • Karamelliserte søtpotetbiter (se oppskrift like under)
  • Cashewnøtter
  • Linser
  • kikerter
  • bønner
  • bladspinat
  • kyllingfilet
  • Nudler
  • wok miks
  • svinefilet
  • hvit fisk
  • scampi/blåskjell

Oppskrift på karamelliserte søtpotet snacks

  • 1 stor søtpotet 450-500 gram
  • 1 ss olje
  • 1 ss chiliflak, evt. chili pulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts Himalaya salt, eller vanlig salt
  • 1/2 ts mikset pepper
  • 1,5 ss (15gram) flytende honning

Slik gjør du

  1. . Skrell søtpoteten og kutt i passe store terninger (1×1 er fint) og ha i de over i en skål.
  2. Fordel oljen på potene og bland godt. Bruk gjerne hendene. Ha så på krydder og vend inni honning til slutt.
  3. Fordel potet terningene utover risten i din AIRFRYER eller utover en smurt form og sett i forvarmet stekeovn. Steketemperatur er 200℃ uansett hvor du steker dem.
  4. Stek dem i 20-25 minutter. Rør rist gjerne litt på dem halvveis i steketiden.

Kommentar:

Disse er forresten knallgode og kan brukes som tilbehør til annen kjøtt og fisk, eller brukes som snacks!


søtpotetsuppe med kokosmelk

karamelliserte søtpoteter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »