Spagetti Carbonara | matpaaminutter

Klassisk spagetti carbonara

Den Italienske Pasta Klassikeren vi alle elsker, men som gjerne ikke lages så ofte!

Det er ikke det at den er tidkrevende å lage, langt derifra. Det går maks 30 minutter fra du starter til den står klar på bordet. Bruker du i tillegg fersk spagetti, snakker vi 15 minutter!

Digg blir det uansett om du har den til middag, lunsj eller dagen derpå.

Med små justeringer, forklarer jeg hvordan du kan lage denne klassikeren noe sunnere og mer næringsrik!

Ditt engasjement betyr noe

Jeg har lovet mine fantastiske Instagram lesere å dele oppskriften på gode sauser fremover. Dette har jeg nevnt tidligere.

Carbonara saus var bare en av mange sauser som fikk mye stemmer. Så når den først sausen skulle lages, måtte jo slå til med å koke pasta og steke bacon i tillegg. Selve pastasausen vil du også kunne finne i et eget innlegg.

Det kommer nok en digg pastasaus når det nærmer seg helg!

Gleder meg til å dele mer fremover. Takk for alle gode innspill og takk til alle som tar eg tid til å besvare og gi tilbakemeldinger, det betyr mye.

Denne bloggen hadde ikke vært her om det ikke var for dere, så tusen takk for at du følger med og titter innom her❤

Spagetti Carbonara sunt eller usunt

Det er ikke den mest næringsrike maten å servere midt i uken, men med få justeringer kan du lage den mer fargerik og næringsrik.

Original versjonen, som er uten fløte, vil være sunnere. Da brukes litt vann i den varme pastaen før du har i eggeplommene for å gjøre det mindre tørt.

Tilføyer du grønnsaker, som dampet brokkoli, gulrot, eller gjerne ha en deilig salat ved siden av vil også hjelpe på.

Fullkornspasta er også et godt alternativ her.

Jeg har tidligere delt en one-pot «fuske-Carbonara» i en noe sunnere utgave, den kan du sjekke ut HER

ONE-POT Carbonara fra 2018

Ingredienser du trenger for 4 personer

  • 400 g spagetti
  • 180-200 g bacon terninger
  • smør til steking
  • Parmesan, revet til å ha på toppen
  • Finhakket persille, kan sløyfes

Carbonara saus

  • 3 Eggeplommer
  • 100 g revet parmesan eller Pecorino
  • 3 fedd hvitløk presset
  • 3 dl lett matfløte, må gjerne bruke original.
  • Salt og kvernet pepper, ikke vær redd for å bruke pepperen her

Slik gjør du

  1. Finn frem alle ingrediensene og sett pastavann på kokk med litt olje og alt oppi.
  2. Visp sammen eggeplommene og ha i fløte, revet parmesan og øvrige ingredienser til sausen. Ikke sett den på varme før pastaen nærmer seg ferdig.
  3. Stek bacon på panne med godt smør. Når spagetti er ferdig kokt og vannet er silt bort, kan du vende den inn i bacon og smør på panne. Sett sausen på svak varme, halv styrke ish. Rør stadig og ikke la den koke. Den skal tykne sakte men sikkert. Husk p smak til. Vær noe forsiktig med saltet, da baconet har mye salt i seg. Når du syns sausen er passe tykk og god på smak, heller du den over spagettien og bacon og blander forsiktig med to gafler eller lignende. Ha revet parmesan og pepperkvern på bordet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »