Hjemmelagde knekkebrød | matpaaminutter

 

Deilige sprø hjemmelagde knekkebrød, smaker fantastisk godt!

Når vi kom hjem fra ferie, hadde jeg en opprydning i krukkene med frø og nøtter. Noe ble til knekkebrød og resten er samlet i et stort glass for å bli til Granola, forhåpentligvis i løpet av helgen.

Oppskriften er med få ingredienser og du kan lett bytte ut nøtter og frø med dine favoritter, eller det du har tilgengelig.

Disse kan lages GLUTENFRI, da du bytter ut sammalt hvete med fiberhusk e.l.

Personlig er jeg veldig glad i knekkebrød og spiser mye av det i perioder.

Andre perioder er det protein pannekaker….i sommer har det vært omelett/egg.

Men å ha knekkebrød på kjøkkenbenken, som er så sprø og god er GULL!

Normalt sett lager jeg knekkebrød på slump. Jeg tar hva jeg har der og da og som regel blir det alltid bra.

Men vi er vel alle stadig på jakt etter noe enda bedre….

Denne gangen ble alt skrevet ned og jeg håper du har lyst og vil prøve min oppskrift ut, kanskje alt i helgen? 🙂

Dette trenger du til 2 fulle brett

  • 2 dl gresskarkjerner
  • 2 dl sesamfrø
  • 50 gram valnøtter
  • 120 g mandler
  • 4 ss chiafrø
  • 4-5 ss sammalt hvete grov
  • 1 ss urtesalt ( mitt mest brukte krydder fra Oliviers &CO )
  • 1 ss sorte sesamfrø til topping, kan droppes, eventuelt strø litt vanlig sesam
  • 5 dl farris naturell, kald
 

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 150 grader, varmluft. Steketid er 1 time. Bland alle frø og nøtter i en blender eller hurtighakker. Ikke la det bli helt finmalt, viktig med litt å tygge i. Ha i krydder. Har du ikke urtesaltet kan du ha litt tørkede urter sammen med litt salt og mikse sammen.
  2. Hell i kald farris og bland godt. La blandingen stå i 10 minutter.
  3. Smør så blandingen utover 2 brett, dekket med bakepapir eller silikon matter. Bruk en slikkepott eller en stekespade til å «pakke» deigen flat og spre den utover litt og litt.
  4. Ha en stor glass vann som du kan dyppe spaden i, blir da enda lettere å få det jevnt fordelt.
  5. Når deigen/røren er fordelt, ta et pizzahjul og rut opp til knekkebrødene til den størrelse du ønsker. Husk å gjør dette litt nøye og la det være et lite mellomrom mellom hvert knekkebrød. Da slipper du å gjøre det underveis i steketiden.
  6. Strø sesamfrø over knekkebrødene og sett inn i ovnen
  7. Sett i midten og ett i nederste rille i ovnen.
  8. Stek i 25 minutter og bytt så om på brettene og stek ferdig.
  9. La knekkebrødene kjøle seg ned og knekk så opp og oppbevar tørt.

Pålegg jeg har brukt på disse er:

  • kremost i bunn, philadelpia light.
  • Mango med mynteblader og honning.
  • Vannmelon og mynteblader.
  • Avokado med chiafrø
  • Cottage cheese med selvplukkede blåbær

Masse lykke til og tusen takk for at du tok deg tid til å besøke siden min:, det setter jeg pris på.

Håper det vil smake, velbekomme

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »