Sprøbakt torsk med urtesaus i airfryer | matpaaminutter

Urtebakt torsk

Sprøbakt torsk med en deilig og smaksrik urtesaus på innsiden!

Middagen kan du ha klar på bordet til hele familien på knappe 20 minutter om du er rask på labben. Ved siden av fisken valgte noe så enkelt som en grønnkålsalat og nudler. Innmari godt og alle man fornøyd.

Denne ble opprinnelig laget for å være med i boken min som kommer ut denne høsten. Men jeg valgte å ikke ta den med, siden jeg har har brukt halvfabrikata produkter. Ønsket at boken inneholder mest mulig hjemmelaget mat fra bunn. Om du ønsker å «jukse», 0 stress. Det er lov, spesielt på travle dager❤

Selv om jeg har laget denne i airfryer, kan den fint lages i stekeovn også.

Urtesaus og grønnkålmiks

Det er ikke ofte jeg kjøper halvfabrikata og spesielt ikke når det kommer til sauser og supper. Men jeg kom over en Rema kampanje med sauser i beger fra Stange ( Stanges gårdsprodukter) Jeg kjøpte 3 stk. assorterte sauser, hvorav en av dem inneholdt en fyldig urtesaus. (Sausen er kjøpt og betalt selv, ikke et samarbeid.)

Denne sausen prøvde jeg til kyllingfilet og vi begge to likte den godt. Resten av sausen måtte vi få brukt opp og det var da ideen om å bruke den på fisken kom over meg. Så det ble testet ut dagen etterpå. Og jammen ble det suksess. Så igjen ble det en tur på butikken og jeg kjøpte nok et beger med Stange urtesaus som jeg brukte på denne panerte torsken.

Neste gang skal jeg lage en hjemmelaget saus som også passer til å bruke til panering av fisk.

Som tilbehør ønsket jeg å lage noe annet enn poteter. Vi har som oftest potetbåter, hjemmelagde fries eller kokte poteter til panert fisk. Har du en favoritt til sprøbakt fisk??

Denne gangen falt valget på nudler og grønnkålsalat. Skikkelig lettvint enkelt og godt!

Selv om ikke min datter spiser grønnkålsalat, så elsket hun nudlene, som ble lett kremet i form av at resten av sausen ble vendt inn i dem.

Urtebakt torsk i airfryer

til 4 porsjoner trenger du

 • 4 stk. eller 5-600g torskefileter, skinn og beinfrie

Panering

 • 1 beger urtesaus fra Stange gårdsprodukter ( selges hos Rema100 og Oda, mulig flere steder)
 • 2 dl panko eller griljermel
 • 3 ss frø miks, valgfritt (du kan bruke pinjekjerner, sesamfrø, solsikkefrø osv.)

Tilbehør

 • 250 g nudler
 • resten av sausen

Grønnkålsalat

 • 1 pose grønnkålmiks ( grønn&frisk – Super grønnkålmiks)
 • 1 mango
 • 3 ss olivenolje
 • salt og pepper
 • fersk sitron
 • frisk koriander, kan sløyfes

Slik gjør du

 1. Forvarm airfryeren til 180 ℃. Tørk torskefiletene med kjøkkenpapir. Pensle dem med urtesausen på begge sider. Bland sammen panko med frømiks og vend de penslede filetene i miksen. Pensle eller spraye kurven med olje. Legg fisken i den varme airfryeren og stek dem i 10 minutter, eller til den har fått fin og gylden farge.
 2. Kok nudler som anvist på pakken. Vend inn resten av sausen.
 3. Kutt mango i terninger og vend de inn i grønnkålmiksen. Risle over olje og bruk hendene til å fordele den godt. Ha over noen litt fersk sitron.
 4. Server fisken sammen med nudlene og grønnkålsalaten og nyt!

Kommentar

For ekstra krønsj og farge, kan du spraye et tynt lag olje på filetene halvveis i steketiden. Har du en airfryer som krever at du snur maten gjør du også det halvveis i steketiden.

Fortsatt god sommer

Når man tar bilder til en kokebok, blir alle bilder tatt i høydeformat. Noe som var helt nytt for meg når jeg startet med boka.

Normalt sett bruker jeg å ta liggende bilder til blogg. Så disse ser derfor kanskje litt annerledes ut enn de du er vant med. Jeg prøvde å endre formatet, men det ble bare veldig merkelig og rart. Så jeg lar dem stå.😍

Ønsker deg en fortsatt fin sommer videre. Her nærmer det seg skolestart og jeg går på høygir i disse dager for å se hva designeren og fotografen har tryllet frem den siste tiden.

Følg meg gjerne på INSTAGRAM for mer hverdagsglimt❤

#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #dessert #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kosemat #kylling #lam #lunsj #mango #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #sauser #scampi #sjømat #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+