Skinke& bacon pizza på grillen | matpaaminutter

 

I dag deler jeg oppskriften på den perfekte pizzabunnen!!

Sprø, luftig og saftig. Pizzaen stekes på pizzastein.

Den beste pizzaen får du på grillen

Disse «pizza steinene» er blitt veldig populære og de kan brukes til andre bakverk også.

De tåler opp til 300 varmegrader, gir en jevn varme og absorberer fuktigheten.

Du kan grille pizzaen på stein på grillen ute eller i ovenen inne.

Har du ikke stein, så stek den på vanlig måte. Den vil bli god, men steinen setter prikken over «i-en» hvis du skjønner.

Pizzadeig

Oppskriften på selven bunnen er nok til en langpanne eller til 2-3 mindre porsjon pizzaer som passer fint for steinen. Disse får du kjøpt i flere størrelser.

Lettere å lage for mye enn for lite….

Skulle du få deig til overs, lag noen rundstykker av restene (se bilde lengre ned)

Hjemme hos oss, får minste sjefen i huset veldig ofte være med på kjøkkenet.

Hun er veldig glad i å stå på kjøkkenet å jobbe med mat.

Noen foreldre syns kanskje det blir for mye av det gode åla de få være med.

Men en gang i blant har ingen vondt av:)

Det å få lage sin egen pizza kan være stor stas for et barn.

Sosialt, kjekt, litt mer gris, men vel verdt det! De stråler av glede, spenning og ikke minst begeistring!

Serverer ALLTID pizza sammen med salat.

Om det så bare er litt ruccula og løk på toppen, eller i en skål ved siden av med masse grønt i.

Dere som kjenner meg og mine vaner etter hvert, vet at jeg elsker oljer og eddik fra Oliviers& CO.

Du trenger nemlig ikke «dressing» når du har en mix av olje og en god eddik.

Da når salaten nye høyder og jeg skulle ønske alle hadde noen av disse i kjøkkenskapene sine.

// REKLAME


Grønn sitronlje blandet med Vanilje & passjonsfrukt eddik og lite strø av urtesalt, så har du en virkelig NAM NAM salat:)

Oppskrift på 2-3 små pizza, eller 1 stor

  • 5-6 dl Tipo 0 pizzamel
  • 3-4 ss olivenolje
  • 1/2 pk. tørrgjær
  • 1 liten ts salt
  • 1/2 ts provance krydder e.l
  • 2 dl lunkent vann

Pizza topping/fyll

  • Lett rømme
  • kokt skinke i biter/ strimlet
  • bacon terninger
  • ananas
  • rødløk
  • tomater
  • revet ost
  • kvernet pepper

Salat topping

  • Feld salat mix
  • skivede tomater
  • rødløk
  • kvernet pepper
  • urtesalt
  • hvitløksolje

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre til pizzabunn og ha i det lunkne vannet. Elt godt sammen med hendene og og sett til heving i Ca. 30-40 minutter. Bruk ekstra olje om du ikke får med alt melet. Deigen skal være latt og smidig. I mellomtiden kan du kutte opp ingrediensene til salat toppingen.
  2. Forvarm ovnen (grillen) med steinen inni på 250 grader i minst 30 minutter. Skjær så skinke og bacon opp i strimler eller terninger. Kutt løk og tomater i tynne skiver.
  3. Når deigen er ferdig hevet, altså blitt dobbel så stor. Lag 3 emner eller lag en stor pizza.
  4. Bruk hendene eller kjevle deigen jevnt utover bakepapir eller en stekematte. Et tynn bunn, slik at den blir av den Italienske sorten. Forstek bunnen(e) i omtrent 3 minutter.
  5. Ta ut og smør et lag med rømme utover deigen. Ha på ønsket mengde med løk og tomater. Strø på med ost og fordel skinke, bacon og ananas på toppen. Strø litt urtesalt og kvernet pepper på.
  6. Stek den så ferdig på steinplaten uten bakepapiret. Ca. Steketid vil variere men Ca. 8-10 minutter.

Kommentar:

Salaten fordeler du bare oppå bunnen og har på dråper med hvitløksolje eller en god vanlig olivenolje med eller uten smak.

Faktisk er balsamico eddik helt innenfor også!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+