Stekt fisk, går aldri av moten og denne varianten er ikke bare fargerik. Denne retten er mektig, saftig og veldig god.
I tillegg har du den ferdig på 30 minutter!
Vi frøs ned Brosme biffer her i romjula og i dag fristet det med en god fiskemiddag.
Brosme minner mye om breiflabb i smak og konsistens .
Det er en av mine topp 5 fiske arter!
Du kan gjerne bruke torsk / breiflabb / steinbit eller sei i denne retten .
Det er ikke alle som har fisk i alle varianter tilgjengelig til enhver tid, dessverre.
Bor du i Bergensområdet, se nederst på denne siden for tips om hvor du kan kjøpe fersk fisk til en rimelig penge!
Og til alle som fulgte tilberedningen på Snapchat i dag, så var det meningen at den syltede rød løken, som minste sjefen i huset laget, skulle med til retten….men glemte den av i kjøleskapet, dessverre!
Ellers ønsker jeg deg en riktig fin søndags kveld og setter stor pris på om du vil legge igjen et spor her på bloggen eller via Facebook/Instagram .
Send meg gjerne bilder av retter du tilbereder fra oppskriftene mine 🙂
Oppskrift 2 personer
2 stk Brosme biffer / kan byttes ut med torsk, Breiflabb
4 passe store poteter
4 håndfuller spinatblader
1 dl lett matfløte
1 ss smør
salt og pepper
4 spekeskinke skiver
2 gulrøtter
10-15 mini tomater / cherrytomater e.l
1 ss timian
1 ts olje
1 liten klype maldonsalt
Slik gjør du
Skrell poteter og kutt i litt tykke skiver.
Ha godt med salt på fisken og la den ligge på benken i ca 10 minutter.
Skrell gulrøtter og skjær i skiver.
Ha spekeskinken i Airfryer ( eller i stekepanne)og stek på 200 grader i ca 5 minutter og la den ligge på tørk på et fat til den skal på tallerken .
Kok opp fløte og ha i spinat mens du kjører det i blender.
Skyll fisken og tørk med litt papir.
Krydre med salt og pepper og legg i Airfryeren . Stekes i ca 12 minutter på 180 grader.
Halvveis i stekingen snur jeg fisken og legger oppi tomater ( som er krydret med timian , Maldonsalt og sprayet med litt olje)
Damp gulrøttene i litt vann .
Sil potetene og ha i spinat og fløte blandingen. Mos godt og smak til med salt og pepper.
Retten skal nå være klar for servering.
Se gjerne på bildene under 🙂
TIPS
Om du liker å ha saus til maten , anbefaler jeg å lage en soya sjy saus eller bare litt smeltet smør til 🙂
Jeg bruker GRILLBUNN når jeg steker fisk, biff o.l. i min airfryer.