Brosme med potet&spinatpure | Airfryer | matpaaminutter

Stekt fisk, går aldri av moten og denne varianten er ikke bare fargerik. Denne retten er mektig, saftig og veldig god.

I tillegg har du den ferdig på 30 minutter!

Vi frøs ned Brosme biffer her i romjula og i dag fristet det med en god fiskemiddag.

Brosme minner mye om breiflabb i smak og konsistens .

Det er en av mine topp 5 fiske arter!

Du kan gjerne bruke torsk / breiflabb / steinbit eller sei i denne retten .

Det er ikke alle som har fisk i alle varianter tilgjengelig til enhver tid, dessverre.

Bor du i Bergensområdet, se nederst på denne siden for tips om hvor du kan kjøpe fersk fisk til en rimelig penge!

Og til alle som fulgte tilberedningen på Snapchat i dag, så var det meningen at den syltede rød løken, som minste sjefen i huset laget, skulle med til retten….men glemte den av i kjøleskapet, dessverre!

Ellers ønsker jeg deg en riktig fin søndags kveld og setter stor pris på om du vil legge igjen et spor her på bloggen eller via Facebook/Instagram .

Send meg gjerne bilder av retter du tilbereder fra oppskriftene mine 🙂

Oppskrift 2 personer

2 stk Brosme biffer / kan byttes ut med torsk, Breiflabb

4 passe store poteter

4 håndfuller spinatblader

1 dl lett matfløte

1 ss smør

salt og pepper

4 spekeskinke skiver

2 gulrøtter

10-15 mini tomater / cherrytomater e.l

1 ss timian

1 ts olje

1 liten klype maldonsalt

Slik gjør du

Skrell poteter og kutt i litt tykke skiver.

Ha godt med salt på fisken og la den ligge på benken i ca 10 minutter.

Skrell gulrøtter og skjær i skiver.

Ha spekeskinken i Airfryer ( eller i stekepanne)og stek på 200 grader i ca 5 minutter og la den ligge på tørk på et fat til den skal på tallerken .

Kok opp fløte og ha i spinat mens du kjører det i blender.

Skyll fisken og tørk med litt papir.

Krydre med salt og pepper og legg i Airfryeren . Stekes i ca 12 minutter på 180 grader.

Halvveis i stekingen snur jeg fisken og legger oppi tomater ( som er krydret med timian , Maldonsalt og sprayet med litt olje)

Damp gulrøttene i litt vann .

Sil potetene og ha i spinat og fløte blandingen. Mos godt og smak til med salt og pepper.

Retten skal nå være klar for servering.

Se gjerne på bildene under 🙂

TIPS

Om du liker å ha saus til maten , anbefaler jeg å lage en soya sjy saus eller bare litt smeltet smør til 🙂

Jeg bruker GRILLBUNN når jeg steker fisk, biff o.l. i min airfryer.

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+