Airfryet svineribbe- steg for steg | matpaaminutter

Svineribbe i airfryer – steg for steg | matpaaminutter

Svineribbe i airfryer- airfryer oppskrift | matpaaminutter

Hva er vel desember uten svineribbe på menyen?

Har du prøvd å lage ribbe i airfryer tidligere? Jeg kan jeg love deg at du blir fornøyd. Du trenger ikke engste deg et eneste sekund, på om ribba får sprø svor.

For det blir den! I tillegg får du en saftig ribbe❣

Ribbe på 1 time

I dag deler jeg suksess fremgangsmåten med deg, steg for steg. Jeg vil nemlig at du også skal få perfekt ribbe på bordet og det

på minutter ( Ca. 1 time inkludert hviletid)

Jeg er oppvokst og opplært med å langtidssteke ribbe. Og det kan jeg gjerne fortsette med, når vi har gjester.

Men å lage ribbe i airfryer, går lynraskt og resultatet blir også meget bra. Og vi liker det raskt og enkelt, spesielt på travle dager.

Tynnribbe i airfryer

Jeg har brukt å lage svineribbe omtrent to ganger i året, siden jeg fikk min første airfryer i 2017.

Har alltid vært fornøyd med resuktatet, men denne gangen syns jeg den ble helt perfekt.

Jeg har brukt tynnribbe fra First Price ( kjøpt og betalt selv), som jeg aldri tidligere har prøvd.

Denne måneden har juleribba som jeg delte oppskrift på i 2020 vært den mest populære oppskriften her på bloggen.

Den kan du sjekke ut HER

Ribbe til perfeksjon i din airfryer

Jeg skal dele oppskriften på den perfekte ribbe med deg i dag, steg for steg. Vær selektiv når du er i butikken. Velg ribbe som du ser kan passe i din airfryer, med tanke på bredde og lengde. Jeg delte min ribbe i 2 som passet min Philips Xxl Premium Sense.

Det som du må huske på, er at steketid og temperatur varierer noe ut i fra hvilket fra merke /modell du har.

Dersom du vet at din maskin er kraftig og god kan du følge gradene og tiden min, så lenge du finner ribbe tilsvarende ca. lik tykkelse. Finner du ribbe som er tynnere, må du beregne noe kortere steketid.

Dersom du vet at din airfryer er noe «treg», eller krever høyere varme, ville jeg økt steketiden med noen minutter og gjerne øke temperaturen noe fra start.

Du har kanskje allerede lært å bli godt kjent med din airfryer allerede.

Noen airfryer, har en beholder som en kan fylle litt vann i, uten at vannet er i kontakt med ribba. Har du ikke dette, så trenger du ikke tenke på å ha det i bunnen. Men for de av dere som har, er det lurt av 2 grunner.

  1. Du slipper å røyklegge kjøkkenet
  2. Kraften fra ribba vil renne ned i vannet og det kan brukes i en eventuell julesaus.

Om du liker lyden av sprø ribbe, sjekk ut DENNE videosnutten jeg postet på Instagram

For andre oppskrifter laget i airfryer, se HER

Juleribbe i airfryer- triksene for best resultat i airfyer | matpaaminutter
Airfryet svineribbe- steg for steg | matpaaminutter

Ingredienser

  • Fersk krydret og ferdig rutet tynnribbe tilpasset din airfryer, omtrent 4-5 cm tykkelse
  • salt og pepper
  • Eventuelt ingredienser for tilbehør, som saus og grønnsaker ( se tips HER )

Slik gjør du

  1. Bruk kjøkkenpapir til å fjerne overflødig væske fra ribba når du har fått den ut av emballasjen. Skjær forsiktig bort beina på undersiden, uten å skjære bort mer kjøtt en nødvendig.
  2. Finn frem en grillpinne i stål/tre eller noe annet spisst og skarpt. Bruk det til å «prikke» i rutene. Dette vil ta et par minutter, men vel verdt jobben. Vær forsiktig så du ikke stikker deg selv. Desto mer du prikker, desto mer boblete vil svoren bli.
  3. Krydre så ribba med litt salt og pepper på begge sider. ( selv om den er ferdig krydret, liker jeg å tilføye noe mer smak)
  4. Legg ribba ( med fettsiden opp) på aluminiumsfolie som er stor nok til å dekke ribbens underside og opp til fettkanten. Brett kant siden slik at du enklere klarer løfte ribba ut når folien skal bort, uten at du brenner deg.
  5. Sett airfryer på 175℃ ( hell 2 dl vann i kurven, hvis du har avstand fra bunn til kurv) og stek ribben i 30 minutter. Løft ribben med folien forsiktig ut av airfryeren. Tøm eventuelt fettet i en kjele om du vil lage saus. Legg ribba tilbake i airfryer på risten. Skru opp varmen til 200℃ og stek i 15 minutter til.
  6. La deretter ribba ligge å hvile i 15-20 minutter før du begynner å skjære i den.

Kommentar:

Server ribba sammen med valgfritt godt tilbehør.

Velbekommen, håper du får lyst til å prøve g at du blir minst like fornøyd med resultatet.

Sprøstekt ribbe i airfryer

Skulle du få rester av ribbe, ta en titt HER

Innmari digg barbeque marinert svineribbe.

Del gjerne oppskriften videre❤

6 thoughts on “Svineribbe i airfryer – steg for steg | matpaaminutter

    1. Hei Pia:-) Beklager hvis setningen var dårlig formulert.Tenker du forsto det ved å se på bildene:-)
      Har omformulert setningen noe. Ha en fortsatt fin jul<3

    1. Hei Anita. Nei det må du absolutt ikke. Men det går raskere å tilberede ribba uten bein. Jeg marinerer gjerne beinet og steker for seg selv😀🥰

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Bestill boka mi DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA til 349,– Fri frakt og 1–4 dagers levering.Trykk her for å bestille!
+