Airfryet svineribbe- steg for steg | matpaaminutter

Svineribbe i airfryer – steg for steg | matpaaminutter

Svineribbe i airfryer- airfryer oppskrift | matpaaminutter

Hva er vel desember uten svineribbe på menyen?

Har du prøvd å lage ribbe i airfryer tidligere? Jeg kan jeg love deg at du blir fornøyd. Du trenger ikke engste deg et eneste sekund, på om ribba får sprø svor.

For det blir den! I tillegg får du en saftig ribbe❣

Ribbe på 1 time

I dag deler jeg suksess fremgangsmåten med deg, steg for steg. Jeg vil nemlig at du også skal få perfekt ribbe på bordet og det

på minutter ( Ca. 1 time inkludert hviletid)

Jeg er oppvokst og opplært med å langtidssteke ribbe. Og det kan jeg gjerne fortsette med, når vi har gjester.

Men å lage ribbe i airfryer, går lynraskt og resultatet blir også meget bra. Og vi liker det raskt og enkelt, spesielt på travle dager.

Tynnribbe i airfryer

Jeg har brukt å lage svineribbe omtrent to ganger i året, siden jeg fikk min første airfryer i 2017.

Har alltid vært fornøyd med resuktatet, men denne gangen syns jeg den ble helt perfekt.

Jeg har brukt tynnribbe fra First Price ( kjøpt og betalt selv), som jeg aldri tidligere har prøvd.

Denne måneden har juleribba som jeg delte oppskrift på i 2020 vært den mest populære oppskriften her på bloggen.

Den kan du sjekke ut HER

Ribbe til perfeksjon i din airfryer

Jeg skal dele oppskriften på den perfekte ribbe med deg i dag, steg for steg. Vær selektiv når du er i butikken. Velg ribbe som du ser kan passe i din airfryer, med tanke på bredde og lengde. Jeg delte min ribbe i 2 som passet min Philips Xxl Premium Sense.

Det som du må huske på, er at steketid og temperatur varierer noe ut i fra hvilket fra merke /modell du har.

Dersom du vet at din maskin er kraftig og god kan du følge gradene og tiden min, så lenge du finner ribbe tilsvarende ca. lik tykkelse. Finner du ribbe som er tynnere, må du beregne noe kortere steketid.

Dersom du vet at din airfryer er noe «treg», eller krever høyere varme, ville jeg økt steketiden med noen minutter og gjerne øke temperaturen noe fra start.

Du har kanskje allerede lært å bli godt kjent med din airfryer allerede.

Noen airfryer, har en beholder som en kan fylle litt vann i, uten at vannet er i kontakt med ribba. Har du ikke dette, så trenger du ikke tenke på å ha det i bunnen. Men for de av dere som har, er det lurt av 2 grunner.

 1. Du slipper å røyklegge kjøkkenet
 2. Kraften fra ribba vil renne ned i vannet og det kan brukes i en eventuell julesaus.

Om du liker lyden av sprø ribbe, sjekk ut DENNE videosnutten jeg postet på Instagram

For andre oppskrifter laget i airfryer, se HER

Juleribbe i airfryer- triksene for best resultat i airfyer | matpaaminutter
Airfryet svineribbe- steg for steg | matpaaminutter

Ingredienser

 • Fersk krydret og ferdig rutet tynnribbe tilpasset din airfryer, omtrent 4-5 cm tykkelse
 • salt og pepper
 • Eventuelt ingredienser for tilbehør, som saus og grønnsaker ( se tips HER )

Slik gjør du

 1. Bruk kjøkkenpapir til å fjerne overflødig væske fra ribba når du har fått den ut av emballasjen. Skjær forsiktig bort beina på undersiden, uten å skjære bort mer kjøtt en nødvendig.
 2. Finn frem en grillpinne i stål/tre eller noe annet spisst og skarpt. Bruk det til å «prikke» i rutene. Dette vil ta et par minutter, men vel verdt jobben. Vær forsiktig så du ikke stikker deg selv. Desto mer du prikker, desto mer boblete vil svoren bli.
 3. Krydre så ribba med litt salt og pepper på begge sider. ( selv om den er ferdig krydret, liker jeg å tilføye noe mer smak)
 4. Legg ribba ( med fettsiden opp) på aluminiumsfolie som er stor nok til å dekke ribbens underside og opp til fettkanten. Brett kant siden slik at du enklere klarer løfte ribba ut når folien skal bort, uten at du brenner deg.
 5. Sett airfryer på 175℃ ( hell 2 dl vann i kurven, hvis du har avstand fra bunn til kurv) og stek ribben i 30 minutter. Løft ribben med folien forsiktig ut av airfryeren. Tøm eventuelt fettet i en kjele om du vil lage saus. Legg ribba tilbake i airfryer på risten. Skru opp varmen til 200℃ og stek i 15 minutter til.
 6. La deretter ribba ligge å hvile i 15-20 minutter før du begynner å skjære i den.

Kommentar:

Server ribba sammen med valgfritt godt tilbehør.

Velbekommen, håper du får lyst til å prøve g at du blir minst like fornøyd med resultatet.

Sprøstekt ribbe i airfryer

Skulle du få rester av ribbe, ta en titt HER

Innmari digg barbeque marinert svineribbe.

Del gjerne oppskriften videre❤

33 thoughts on “Svineribbe i airfryer – steg for steg | matpaaminutter

  1. Hei Pia:-) Beklager hvis setningen var dårlig formulert.Tenker du forsto det ved å se på bildene:-)
   Har omformulert setningen noe. Ha en fortsatt fin jul<3

  1. Hei Anita. Nei det må du absolutt ikke. Men det går raskere å tilberede ribba uten bein. Jeg marinerer gjerne beinet og steker for seg selv😀🥰

 1. Hei. Takk for fin oppskrift. Når man er ferdig med de første 30 min av steketiden, skal vannet (2 dl) i beholderen også helles ut eller kun fettet som har samlet seg i folien før man fortsetter med siste 15 min?

  1. Hei Helle:) Vannet kan kan fremdeles ligge i beholderen. Både fettet og vannet i bunnen, kan brukes i sausen om du skal lage det. Lykke til.

 2. Du deler ribba for å få den til å passe. Hva gjør du med den andre delen?
  Tenker hvis man skal lage ribbe til litt flere, hvordan løser man isåfall det?

  1. Skal du lage til mange vil jeg anbefale å bruke stekeovn. En av de større airfryerene klarer du få plass til ribbe på halvannen kilo.

 3. Jeg har en airfryer phillips xxl essential. Men det står da virkelig at man ikke skal bruke bakepapir eller folie i denne??????

 4. Ribbe skal jo dampes under alu folie for å bli stor – vokser ribba i airfryer? Synes det høres rart ut å ikke dampe ribben

  1. MANGE måter å gjøre det på. Jeg er også opplært til å dampe den under folie først. Men denne metoden er også veldig enkel og god:-)

 5. Takk for gode tips, spesielt det med å hulle ut svoren. Ribba står nå i min Cosori, og jeg har satt den på 30 min på 180, og så skal den stå 40 min på 200.

  Jeg ser du anbefaler folie og rist, er det for å unngå gris, eller for at luften skal sirkulere mer.
  Uansett, om 110 minutter får jeg mitt resultat

  1. Hei Roy. Du må ikke bruke folie altså. Har du cosori kan du legge den rett på risten. Håper du ble fornøyd?

  1. Da ville jeg forsøkt igjen altså. Har aldri opplevd det og har laget ribbe ganske så mange ganger de siste årene i airfryer.
   Dersom ribba er veldig tykk, må du påregne mer steketid. Hvilken airfryer bruker du`?

 6. Tusen takk for oppskrift.
  Jeg gjorde akkurat som du beskrev og ribben ble kanongod. Saftig og fin og med den sprøe svoren.

 7. Til de som velger å ta vekk bena, så bruk de til kraft til sausen, svi de sammen med gulrot,løkog selleri, 200 gr i 15 min i airfryer så kok det i kjele med vann, gjerne to timer, så når fettet fra ribben kommer oppi blir det den beste julesausen. Krydder/sennep etter smak og behag. Selv brukerjeg litt sennep, salt og pepper, litt allehånde

  1. Hmmmmm, hvilken airfryer har du? HAr prøvd RIBBE i alle slags airfryer, men nesten like godt resultat hver gang. Kjører alt manuelt. Airfry- tid temp.

 8. Prøvde dette nå med flott resultat. Passer veldig bra for mindre husholdninger. Flott svor og mør og fin ribbe (Folkets).

 9. Hei. Jeg har en kyvol crispmaster må jeg bruke folie under ribben? Er 2 dl vann nok for å ikke få røyklagt leiligheten. Jeg prøvde med 1 dl men ble nye røyk og jeg er redd for brann!

  1. Skader ikke å bruke mere vann altså. Må gjerne ta 2 dl. Du må ikke bruke folie altså. Blir god uten også. Kjøttet blir noe saftigere og så får jeg brukt kraften i sausen tidligere. Søker du opp ribbe i søkefeltet, får du opp en oppgradert ribbe oppskrift. Masse lykke til. Ps: Du kan sette maskinen under ventilator om det blir mye røyk. Ønsker deg fortsatt fin romjul:-)

 10. Vi prøvde i dag. Kjøttet var merket ribbe, men var nok kotelett uten ben. Kjøttet sr litt tykt, ble godt, men fikk ikke sprø svor

  1. Hei Ragnhild. Vet ikke om jeg helt forstår hva dere laget? Var det svor på kjøttet? Ribbe og kotelett er nokså forskjellig?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+