Syltet rødløk, en klassiker som passer til nesten alt! Nesten krise om det er tomt i kjøleskapet!
Her brukes den som tilbehør, da spesielt til fisk. Men også godt til Taco, på burger, til biff, i salat, på knekkebrød med leverpostei med mye mer.
Skjønner ikke helt hvorfor jeg ikke har delt oppskriften med dere her tidligere, for dette lages minst 1 gang i måneden her, om ikke mer. Innmari godt er det, så vel verdt å prøve om du ikke har laget det tidligere!
Det er også noe jeg bruker å lage til tante og onkler hver eneste jul❤
Dette trenger du til et glass
- 4 mellomstore rødløk, eller 250 gram
- 1,5 dl vann
- 1 dl 7% eddik
- 3 ss sukrin gold
- 1 klype salt
- 8 hele pepperkorn
Slik gjør du
- Skrell og kutt løken opp i runde skiver. Legg den i rene, eller steriliserte glass som har lokk.
- Kok opp de øvrige ingrediensene og smak. Jeg liker nokså sterk eddik smak, men dette er jo litt smak og behag.
- Hell laken over rødløken og sett på lokket. Pass på at all løk er dekket med laken. Sett i kjøleskapet noen timer, eller lengre.
Kommentar:
Den syltede løken har lang holdbarhet, opptil flere uker,
Vi brukte Eplecidereddik i dag, da 7% eddiken er lagret i en eller annen kasse, som jeg ikke orket å lete etter.
( Nytt kjøkken, nærmer seg ferdig)