T-bone steak i airfryer | matpaaminutter

T-bone steak i airfryer | matpaaminutter

T-benstek, er kjøttstykke som har et «T» formet bein hvor du finner indrefilet på den ene siden og ytrefilet på den andre siden. Kjøttet er nokså magert, men likevel skikkelig saftig og godt.

Det er smak og behag hvordan vi liker biffen aller best. Normalt sett liker jeg alle biffer medium minus. Entrecote må jeg derimot ha medium pluss. Når det kommer til T-bone steak liker jeg helst medium til medium pluss. Så her må det stekes/fryes/grilles sånn at du får biffen akkurat slik du liker den. For perfekt resultat kan du bruke et termometer.

Biff i airfryer

Det som er viktig når du skal airfryere, grille eller steke biffkjøtt. Er at du lar det ligge ute i romtemperatur i minst 30 minutter før du skal bruke det. Det er også viktig å la den hvile noen minutter før du setter tennene i det møre kjøttet.

Hvor lang steketid det blir, avhenger av tykkelsen og hvordan du ønsker den stekt.

Jeg stekte min i forvarmet airfryer på 200℃ i 8 minutter. Snudde den halvveis, altså etter 4 minutter. Den ble da medium pluss. For medium ville jeg kjørt 3 minutter på hver siden i forvarmet fryer.

Du får nok ikke plass til mer enn to i slengen her. Så skal du lage til flere må du gjøre det i flere omganger. Eventuelt bruke en rist for å steke 2 lag.

Du finner flere oppskrifter med biff i airfryer HER

Du kan selvfølgelig slenge den på grillen eller i panna. Har i en årrekke grillet biffer til sultne restaurantgjester, så jeg elsker å bruke airfryeren når vi er hjemme. Hadde definitivt fyrt opp grillen hvis vi hadde hatt gjester over på t-bone steak🙏😍

T-bone steak i airfryer | matpaaminutter

Dette trenger du til 2 personer

  • 2 T-bone steak
  • salt og pepper
  • 2 ts hvitløksmør ( hjemmelaget se her)

Kommentar 

Det smaker nydelig godt med hjemmelaget bernaisesaus, oppskrift på det finner du HER

Foretrekker du en skikkelig god peppersaus i stedet, finner du det HER

Slik gjør du

  1. Forvarm airfryeren til 200℃. Tørk av det romtempererte kjøttet og gni det inn med salt og pepper.
  2. Legg så kjøttet i den varme airfryeren og stek kjøttet i 3-4 minutter på hver side. For medium- medium+. Her vil tykkelsen være avgjørende. Bruk gjerne et steketermometer for å være helt sikker om du syns det er vanskelig å bergene selv.
  3. Jeg valgte å smelte smøret i en stekepanne på nokså høy varme (8) og lot biffene frese i 5 sekunder på hver side i smøret. Dette for smakens skyld. Du kan også gni kjøttet inn med smøret før du steker i airfryeren også Helt opp til deg. Husk å la kjøttet hvile et par minutter.

Kommentar

Vi serverte biffene sammen med potet rester. Vi hadde ferdigkokte poteter som vi kuttet i grove biter. Hadde over litt olje, potetkrydder, revet parmesan og urter. Stekte de i 5 minutter i airfryer på 180 ℃. Jeg har flere airfryere og stekte potetene samtidig med kjøttet. Men du kan steke dem imens kjøttet hviler, eller frese dem i panne.

Hjemmelaget Bernaisesaus
T-benstek i airfryer

Pssst..

PÅ fredag kommer det oppskrift på et skikkelig godt grovt brød laget i airfryer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+