Tomatsalsa | matpaaminutter

 

Den beste tomatsalsaen klarer du å lage selv og det på 5 minutter

Egentlig skulle jeg spare på denne oppskriften til morgen dagens «Lompe nachos».

Men etter mange henvendelser på Snapchat, la jeg ut bilde på Instagram og Facebook hvor leserne kunne kommentere for oppskrift.

Så da kom den altså her i kveld likevel:-D

I morgen kommer det flere tips til hva du kan bruke salsa til, men du har kanskje alt en plan for den?

Salsa er enkelt å lage og nå som de norske tomatene er så utrolig søte, smakfulle og gode er de en fryd for våre ganer.

Det beste og det kjappeste er å ha en hurtighakker/stavmikser eller blender tilgjengelig. Og en sil. Da har du den klar på 5 minutter.

Oppskrift til 4 personer

  • 1/2 rødløk
  • 5-6 klasetomater, nokså store
  • 1/2 rød chili
  • 2,5 fedd hvitløk
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts sukker , kan erstattes med sukrin gold
  • 1/2 ts peppermix eller sort pepper
  • 1 liten potte koriander
  • 1 håndfull fersk persille, kan droppes
  • saften av 1 lime
  • 1/2 dl olivenolje
  • 2-3 ss Balsamico eddik
 

Slik gjør du

  1. Skyll tomatene i kaldt vann.
  2. Kutt løk og tomater i litt store terninger. Ha alt over i en hurtighakker, utenom lime, olje og balsamico
  3. Sil blandingen, det er «kjøttet» vi vil ha. Ta eventuelt vare på tomat juicen til en senere anledning. ( ha i suppe, gryte osv. )
  4. Tilsett limesaft, olivenolje og balsamico i tomatblandingen og smak til med mer krydder etter behov.

Oppskrift på guacamole finner du her


Lompechips med salsa og guacamole

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »