Taco pastasalat med kylling | matpaaminutter

Pastasalat med taco

Det nærmer seg skoleavslutninger og kurvfester. Hva passer vel bedre enn å ta med en deilig pastasalat?

I dag deler jeg oppskriften på en pastasalat med smaken av taco. Jeg valgte å bruke kylling i salaten, men har også tidligere brukt både stekt kjøttdeig og skinke med vellykket resultat.

Pastasalat

Første gang jeg laget akkurat denne pastasalaten var i 2012. Skulle da på en fjelltur i Stavanger med ei venninne og jeg fikk ansvaret for matpakke på turen.

Pastasalat lages alltid i større mengder hjemme hos oss. Min datter elsker pastasalat og har det gjerne med som skolemat, gjerne med et rundstykke eller et pitabrød ved siden av.

Som vi gleder oss til varme og fine dager fremover og på sommeren er det gjerne pastasalat med i kjølebagen på stranda, eller som en sein middag/kveldsmat når vi kommer hjem etter en hel dag ute i sola.

Jeg satser på at jeg kommer til å dele flere pastasalater med dere i sommer. Pastasalatene er alltid populære oppskrifter som jeg vet dere liker.

For andre pastasalater, se her:

Pastasalat med sprøstekt spekeskinke og soltørkede tomater

Pastasalat med pølser

Pastasalat med skinke

Enkel pastasalat med biffkjøtt

Tacosalat med kylling

Til 6 porsjoner trenger du

  • 300 g makaroni
  • 500 g kyllingfilet
  • 1 stor rødløk
  • 1 agurk
  • 1 liten boks maiskorn
  • 2 paprika
  • 50 g revet cheddar ost, eller mozzarella

Dressing

  • 300 g mager kesam
  • 5 ss lett majones
  • 1 1/2 pose Santa maria taco krydder, evt. hjemmelaget, se HER
  • 3-4 ss tacosaus, mild-hot, etter ønske
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 2 ts sukker, eller annen søtning
  • salt og pepper

Kommentar

Er det glad i litt «hot» mat, kan du ha i fersk eller hermetiske jalepenos i denne salaten.

Pasta tacosalat med kylling

Slik gjør du

  1. Kok makaroni som anvist på pakken. Kutt opp kyllingen i terninger og stek dem på middels varme i litt olje. Krydre med salt og pepper.
  2. Kutt løk, agurk og paprika opp i jevne og små terninger og vend alle grønnsakene inn i den ferdig kokte pastaen sammen med kylling og revet ost.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til dressingen i en egen skål. Hell dressingen over pastasalaten og bland det hele sammen. Smak til med salt og pepper. Salaten holder seg i minst 3 dager om den står kjølig i en tett boks.

Kommentar

Server gjerne litt Nacho chips ved siden av

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+