Thai-fiskeform

Hei på deg !Deler denne smakfulle fiske formen med deg i dag. Så, kanskje du vil teste den ut allerede i morgen? Thailandsk inspirert fiske form med torsk. Så god og så enkel å tilberede.Masse smak og en suksess om du liker Asiatiske smaker. Jeg laget blomkål ris denne gangen, men du må gjerne lage Jasminris ellerlignende.Du kan bruke annen hvit fisk eller Laks/Ørret, om du ikke har torsk eller får tak i. i formen sammen med fisken. Du kan bruke annen hvit fisk eller Laks/Ørret,om du ikke har torsk eller får tak i. Uansett, vel verdt å teste ut og du kan bruke sausen som base til suppe om du foretrekker det, fremfor et måltid i form. Ps: Du som har Airfryer, kan steke i den om du har en ildfast form som passer inni.
Oppskrift til 3-4 personer
- 800 g torsk eller annen valgfri fisk
- 1 boks kokosmelk
- 1 ss rød curry paste
- 1 ss Sukrin Gold eller sukker
- 3 fedd hvitløk
- 1 gul løk
- 1 ss hakket ingefær
- 1 ss hakket chili, ha i mer om du vil ha sterkere
- hakket frisk koriander
- 1 ss fiske saus
- 1 ss soyasaus søt
- 2 lime
- salt& pepper
- 1 ts gurkemeie
- 1 ss maisenna
- 2 ss vann
Garnityr
- 1 granateple
- 1 blomkål / eller ris
- 1/2 pose spinat blader
- 1 rødløk
Slik gjør du
- Skjær fisk i porsjons stykker og krydre med salt og pepper. Sett ovnen på 200 grader.
- Surr løk i litt olje og ha i hvitløk, chili, ingefær og sukrin. Ha så i curry paste og bland godt. Ta så i kokosmelk, soya, fiske saus og kok opp. Smak til med lime, salt& pepper, Sukrin Gold og chili.
- Jevn med Maizena rørt ut i 2 ss kaldt vann, ha i sausen og la den småkoke til den så vidt tykner. Spre spinatblader og løk i båter utover i formen og legg fiskestykkene oppå. Hell sausen over. Sett i ovnen og stek i ca, 12-15 minutter.
- Kok ris eller lag blomkål ris ( fin riv blomkål på rivjern og ha på varm stekepanne uten olje. Ha i Gurkemeie og litt salt& pepper. Rør godt og smak til. Tar ca. 3 minutter)
- Garnityr i små skåler slik at gjestene selv kan velge hva dem vil ha i gryta/sine suppeskåler. Ta ut Granateple kjernene og ha i en skål. Kutt lime og koriander og ha en egen skål. Server med granateple , ris/blomkål ris, og spinatblader som tilbehør.