Hei på deg !
Deler denne smakfulle fiske formen med deg i dag.
Så,kanskje du vil teste den ut allerede i morgen?
Thailandsk inspirert fiske form med torsk. Så god og så enkel å tilberede.
Masse smak og en suksess om du liker Asiatiske smaker.
Jeg laget blomkål ris denne gangen, men du må gjerne lage Jasminris ellerlignende.
Du kan bruke annen hvit fisk eller Laks/Ørret, om du ikke har torsk eller får tak i. i formen sammen med fisken.
Du kan bruke annen hvit fisk eller Laks/Ørret,om du ikke har torsk eller får tak i.
Uansett, vel verdt å teste ut og du kan bruke sausen som base til suppe om du foretrekker det, fremfor et måltid i form.
Ps: Du som har Airfryer, kan steke i den om du har «bakebollen» eller en ildfast form som passer inni.
Oppskriften ligger under neste bilde 🙂
Oppskrift til 3-4 personer
800 g torsk eller annen valgfri fisk
1 boks kokosmelk lett (400 g)
1 ss rød curry paste
1 ss sukringold eller sukker
1 fedd hvitløk
1 gul løk
1 ss hakket ingefær
1 ts hakket chilli, ha i mer om du vil ha sterkere
hakket Coriander
1 ss fiske saus
1 ss soyasaus , søt
2 lime
salt&pepper
1 granateple
1 blomkål / eller ris
1/2 pose spinat blader
1 rødløk
1 ts Gurkemeie
1 ss maizena
2 ss vann
Slik gjør du
Skjær fisk i porsjons stykker og krydre med salt og pepper.
Sett ovnen på 200 grader.
Surr løk i litt olje og ha i hvitløk, chili, ingefær og sukrin.
Ha så i curry paste og bland godt.
Ta så i kokosmelk, soya, fiske saus og kok opp.
Smak til med lime, salt&pepper, sukringold og chilli.
Jevn med Maizena rørt ut i 2 ss kaldt vann, ha i sausen og la den småkoke til den såvidt tykner.
Spre spinatblader og løk i båter utover i formen og legg fiskestykkene oppå.
Hell sausen over.
Sett i ovnen og stek i ca 10-15 minutter.
Kok ris eller lag blomkål ris ( fin riv blomkål på rivjern og ha på varm stekepanne uten olje. Ha i Gurkemeie og litt salt&pepper. Rør godt og smak til.Tar ca 3 minutter)
Ta ut Granateple kjernene og ha i en skål.
Skjær lime i båter.
Kutt Coriander.
Ta ut fiske formen og ha over hakket Coriander.
Server med granateple , ris/blomkål ris , lime og spinatblader som tilbehør.