matpaaminutter logo

Endelig kan du forhåndsbestille den nye boken min 💙 Smart mat med airfryer

– mer enn en kokebok 💙 Bestill her

Hjem/Oppskrifter/Airfryer/Thai fiskeform

Thai-fiskeform

Picture of dish

Hei på deg !Deler denne smakfulle fiske formen med deg i dag. Så, kanskje du vil teste den ut allerede i morgen? Thailandsk inspirert fiske form med torsk. Så god og så enkel å tilberede.Masse smak og en suksess om du liker Asiatiske smaker. Jeg laget blomkål ris denne gangen, men du må gjerne lage Jasminris ellerlignende.Du kan bruke annen hvit fisk eller Laks/Ørret, om du ikke har torsk eller får tak i. i formen sammen med fisken. Du kan bruke annen hvit fisk eller Laks/Ørret,om du ikke har torsk eller får tak i. Uansett, vel verdt å teste ut og du kan bruke sausen som base til suppe om du foretrekker det, fremfor et måltid i form. Ps: Du som har Airfryer, kan steke i den om du har en ildfast form som passer inni.

Oppskrift til 3-4 personer

  • 800 g torsk eller annen valgfri fisk
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 ss rød curry paste
  • 1 ss Sukrin Gold eller sukker
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 1 ss hakket ingefær
  • 1 ss hakket chili, ha i mer om du vil ha sterkere
  • hakket frisk koriander
  • 1 ss fiske saus
  • 1 ss soyasaus søt
  • 2 lime
  • salt& pepper
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss vann

Garnityr

  • 1 granateple
  • 1 blomkål / eller ris
  • 1/2 pose spinat blader
  • 1 rødløk

Slik gjør du

  1. Skjær fisk i porsjons stykker og krydre med salt og pepper. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Surr løk i litt olje og ha i hvitløk, chili, ingefær og sukrin. Ha så i curry paste og bland godt. Ta så i kokosmelk, soya, fiske saus og kok opp. Smak til med lime, salt& pepper, Sukrin Gold og chili.
  3. Jevn med Maizena rørt ut i 2 ss kaldt vann, ha i sausen og la den småkoke til den så vidt tykner. Spre spinatblader og løk i båter utover i formen og legg fiskestykkene oppå. Hell sausen over. Sett i ovnen og stek i ca, 12-15 minutter.
  4. Kok ris eller lag blomkål ris ( fin riv blomkål på rivjern og ha på varm stekepanne uten olje. Ha i Gurkemeie og litt salt& pepper. Rør godt og smak til. Tar ca. 3 minutter)
  5. Garnityr i små skåler slik at gjestene selv kan velge hva dem vil ha i gryta/sine suppeskåler. Ta ut Granateple kjernene og ha i en skål. Kutt lime og koriander og ha en egen skål. Server med granateple , ris/blomkål ris, og spinatblader som tilbehør.

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.