Thai-inspirert kyllingsuppe | matpaaminutter

 

Dagens versjon av denne Thaisuppen er med kylling. Men her kan du bruke samme base og tilsette fisk/skalldyr, eller annet kjøtt i stedet for kylling!

Oppskrift

  • 400 g kyllingfilet
  • 1 løk
  • 1-2 cm fersk chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss karripulver
  • 2 gulrøtter i terninger
  • 1 eple, skrelt
  • 1/2 dl eplecider eddik
  • 1 boks kokosmelk lett
  • 8 dl kylling buljong
  • 100 g eggnudler kokes i egen kjele separat
  • Maisenna utrørt i kaldt vann, om du ønsker tykkere konsistens
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfilet i tynne strimler og stek dem på middels varme i litt olje. Sett tilsiden når ferdig. Skrell, kutt og stek løk, hvitløk epler, gulerøtter i samme panne som kjøttet. Tilsett karri og eplecider eddik. Ha deretter i kraft og kokosmelk.
  2. Kok opp og smak til med salt pepper og ha i kylling og la det småkoke i 10 minutter.
  3. Kok nudler som anvist på pakken. Nudlene kan du ta direkte i suppen ved servering, eller ha den i skål ved siden av .

Kommentar: Server gjerne sammen med noe godt brød

Bruk gjerne oppi bambusskudd og vannkastanjer eller andre grønnsaker som brokkoli , paprika , sopp eller lignende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Bestill boka mi DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA til 349,– Fri frakt og 1–4 dagers levering.Trykk her for å bestille!
+