Dagens versjon av denne Thaisuppen er med kylling. Men her kan du bruke samme base og tilsette fisk/skalldyr, eller annet kjøtt i stedet for kylling!
Oppskrift
- 400 g kyllingfilet
- 1 løk
- 1-2 cm fersk chili
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss karripulver
- 2 gulrøtter i terninger
- 1 eple, skrelt
- 1/2 dl eplecider eddik
- 1 boks kokosmelk lett
- 8 dl kylling buljong
- 100 g eggnudler kokes i egen kjele separat
- Maisenna utrørt i kaldt vann, om du ønsker tykkere konsistens
- Salt og pepper
Slik gjør du
- Skjær kyllingfilet i tynne strimler og stek dem på middels varme i litt olje. Sett tilsiden når ferdig. Skrell, kutt og stek løk, hvitløk epler, gulerøtter i samme panne som kjøttet. Tilsett karri og eplecider eddik. Ha deretter i kraft og kokosmelk.
- Kok opp og smak til med salt pepper og ha i kylling og la det småkoke i 10 minutter.
- Kok nudler som anvist på pakken. Nudlene kan du ta direkte i suppen ved servering, eller ha den i skål ved siden av .
Kommentar: Server gjerne sammen med noe godt brød
Bruk gjerne oppi bambusskudd og vannkastanjer eller andre grønnsaker som brokkoli , paprika , sopp eller lignende.
Stikkord: #asiatisk, #kyllingsuppe