Thaisuppe med kylling

Thaisuppe – Tom kha med kylling | matpaaminutter

Thaisuppe - Tom kha med kylling oppskrift

Lynrask suppe som passer perfekt å lage på travle dager. Denne suppen lages nesten ukentlig hjemme hos oss.

Jeg har i dag laget den med kylling, men vi bruker gjerne samme base og erstatter kylling med både scampi og fisk. Det samme når det kommer til grønnsakene. Ha oppi det du har tilgjengelig. Frosne grønnsaker kan også brukes.

Denne er en form for «jukse» suppe, da jeg bruker ferdig tom kha paste. Den fås kjøpt i asiatiske butikker. Det er vakuumpakket paste med alle smakene du trenger for en deilig Tom kha suppe smak. Jeg har tidligere delt min versjon av hjemmelaget, den kan du se HER.

Det eneste jeg tilsetter uten Tom kha paste, er hønsebuljong, eller kyllingkraft og kokosmelk, Disse fantastiske boksene med paste, får du i mange versjoner. Jeg bruker også rød curry paste og grønn curry paste fra Aroy-d. De koster ikke mer enn 40-50 kr og de har lang holdbarhet.

Instagram

Mine kjære instagram venner/følgere ønsket så gjerne oppskriften på denne suppa, ettersom jeg delte noen videosnutter fra vi laget den sist uke. Angelica hadde besøk av ei venninne som verken hadde smakt suppen før, eller som heller ikke er særlig begeistret for grønnsaker. Så da laget vi den «bare» med sopp. I dag hadde vi også oppi bambusskudd, noe som vi begge to er veldig glade i. Gjesten vår ble kjempefornøyd. «Verdens beste suppe, smaker utrolig godt. Angelica du er heldig som har en så flink mamma som lager så god mat til deg»😍

Suppen er også god uten kjøtt. Når Angelica bestiller nudler til lunsj eller kveldsmat, hender det titt og ofte at jeg bare koker opp litt kokkosmelk og tilsetter en liten teskje paste som jeg vender inn i nudlene. For å få en bedre smak.

Video snutten kan du se HER

Til 4 porsjoner trenger du

 • 400 g kyllingfilet
 • olivenolje til steking
 • salt og pepper
 • 250 g sopp (aroma og eller sjampinjong)
 • 2 ss tom kha paste
 • 2 terninger hønsebuljong utrørt i 8 dl varmt vann, eller kyllingkraft
 • 250 ml lett kokosmelk
 • 250 ml vanlig kokosmelk
 • 1 boks bambusskudd, ca. 200g
 • 200 g eggenudler
 • saften av en halv lime

Kommentar:

Bruk gjerne grønnsaker som brokkoli, gulrot, vannkastanjer, minimais, erter, spinat osv.

Du kan også droppe nudlene hvis du ønsker det. Eventuelt kan du bytte dem ut med kokt ris.

Slik gjør du

 1. Kutt opp kyllingfiletene i strimler, krydre med salt og pepper og stek dem i olje. I panne, eller i airfryer ( 190℃ i 8-10 min). Del soppen opp i skiver og stek den i olje. Når soppen har begynt å få farge, kan du tilsette Tom kha paste, buljong og kokosmelk. Kok opp.
 2. Legg oppi nudlene. Brekk dem gjerne grovt opp med fingrene slik at de blir enklere å få oppi suppeskålene ved servering. Ha i den stekte kyllingen når den er ferdigstekt. La suppen småkoke til nudlene er myke. Smak til med lime og pepper. Salt er det stort sett ikke behov for å ha oppi da det er salt både i paste og buljong.
 3. Server gjerne med Nanbrød ved siden av suppe og nyt!

Kommentar:

Nanbrød bruker jeg som oftest å kjøpe ferdige og da i merket Santamaria, med hvitløk. Dynker de lett med vann og steker i airfryer på 175℃ i 5 minutter. Hjemmelaget når og hvis vi har gjester. Burde kanskje legge ut oppskrift på mine nanbrød etter hvert her.

Neste oppskrift

Håper denne suppa faller i god smak og at dette også kan bli en suppe du også tyr til når noe må lages kjapt, men som også skal smake godt! Det går omtrent like raskt som posesuppe!

Neste oppskrift kommer fredag eller søndag. Jeg tror det blir noe med kylling. Enten en alt i ett gryte, eller ovnsbakt. Hvis ikke jeg begir meg ut på en digg fiskemiddag. Vi får se ❤

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+