Toast med fetakrem og stekte tomater | airfryer | matpaaminutter

Toast med fetakrem og stekte tomater

I dag har jeg lyst å dele en skikkelig deilig toast oppskrift med dere. En toast med en nydelig god krem av fetaost, toppet med de deiligste tomatene og en liten dæsj med balsamico!

Toast med fetakrem og tomater

Dette er en toast som med smak av sommer, ekte middelhavsmat.

Siden sommeren ser ut til å fortsatt la vente på seg, hjelper det på humøret med sommermat. Lettere og mer fargerik mat.

Toasten kan nytes til frokost/lunsj, så vel som en liten forrett, eller på tapasbordet.

Skal du servere den som en liten forrett, ville jeg gått for små runde brød, eller skjært brød i litt firkanter for pen anretning.

Jeg grillet både brødet og tomatene i airfryer, men om du ikke har airfryer, kan du bruke stekepanna, eller stekeovnen.

Den nydelige fetaost kremen kan du også bruke som dip til grønnsaker, til ostefat, på pasta m.m.

Feta toast
Fetaost krem

Oppskrift 2 store toast

  • 2 store brødskiver av godt brød
  • 20 små tomater
  • 2 ss olje
  • 2 ss honning
  • salt og pepper
  • hakkede friske urter, kan droppes

Fetaost krem

  • 1/2 liten rødløk
  • 2 feddhvitløk
  • 1 cm rød chili
  • 2 ss olje
  • 100 g fetaost ( jeg brukte yesilova, som kjøpes i asiatiske butikker, veldig god)
  • 2 1/2 ss creme fraiche
  • 1 ss sitronsaft
  • nykvernet pepper
Toast med fetaost krem i airfryer

Slik gjør du

  1. Legg tomatene i en liten skål/form som tåler varme. Ha på olje, honning, salt og pepper. Sett formen i din airfryer og stek tomatene på 180°C i 10 minutter. Legg i brødskivene de siste 6 minuttene. Skivene trenger ikke legges flatt. Du kan legge de med langsiden ned og ved siden av hverandre. Dersom du ikke har fått ønsket sprøhet på brødet etter 6 minutter, ta ut tomatene og toast» brødet videre et par minutter til.
  2. Fetaostkremen lager du imens tomatene grilles.
  3. Finhakk løk, hvitløk og chili. Surr dette i en liten panne med olje. Kun til løken blir blank.
  4. Ha fetaost, creme fraiche og sitronsaft i en bolle. Ha oppi den stekte løken og chilien, inkludert oljen. Kjør glatt med stavmikser, eller en god visp om du tåler litt klumper.
  5. Smør kremen utover hver toast. Ha over tomatene og ønsket mengde med balsamico. Ha på nykvernet pepper og eventuelt friske hakkede urter.
Fetaost krem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Bestill boka mi DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA til 349,– Fri frakt og 1–4 dagers levering.Trykk her for å bestille!
+