Airfryet toast med sopp og trøffelnkrem

Toast med sopp og trøffelkrem i Airfryer | matpaaminutter

Toast i airfryer med sopp og trøffelkrem

Nydelig landbrød ristet i airfryer er godt i seg selv, men denne toppingen her gir meg vann i munnen bare ved å tenke på den.

Smørstekte kantareller og steinsopp, sammen med hvitløk og sjalottløk og sammen med en deilig trøffel krem, kan jeg love deg at du og gjestene dine blir fornøyde. En forutsetning at de liker sopp da😋Dette er den første av 3 toast/ smørbrød oppskrifter dere skal få denne uken.

Jeg fikk tak i kantareller på butikken til minus 40% og planla der og da at jeg skulle lage en deilig sopp suppe i løpet av helgen. Men som vanlig så fyker dagene av gårde og alt går ikke som planlagt. Når jeg da i tillegg har et halvgammelt landbrød i skuffen, som egentlig også skulle brukes til en annen oppskrift ( som jeg heller aldri rakk å få laget). Uansett, det ble nydelige toast av dette og jeg håper virkelig du har lyst til å teste dem ut også. Bruk den soppen du ønsker og har du ikke airfryer, stek soppen i panna og rist brødet i brødrister eller i panna.

Har du lyst å plukke sopp selv, last ned appen: digital soppkontroll. Det er masse sopp i år sies det!!

Høsten nærmer seg

Vi er fremdeles i august og temperaturen er enda rundt 20 grader her på Askøy. Likevel har jeg denne helgen kommet litt i høst modus.

Det blåste godt i går og blader fra trærne drysser ned på det nylagte terrasse gulvet vårt. Skal sies at det kom noen kraftige regnbyger i tillegg. tente høstens første stearinlys. Det skal også sies at det var beksvart ute klokken 22😍

Om bare 2 uker skal jeg dra til Valdres og treffe alle mine forfatter kollegaer i Frisk forlag. Det gleder jeg meg veldig til. Det er en fantastisk gjeng og en gjeng som stadig vokser. Kommer til å dele øyeblikk fra den turen både på Instagram/ facebook. Det nærmer seg ett års jubileum på boka mi. Herregud, nesten ikke til å tro. den 15 september er det 1 år siden Den store airfryer kokeboka ble lansert.

Det siste året har vært som et eventyr. Samtidig som jeg har hatt det travelt. Så travelt og hektisk at jeg faktisk ikke har hatt tid til å la ting synke helt inn. For den andre boka mi, ble sendt i trykk allerede i juni. Tenk det. på 1 år har jeg altså skrevet 2 bøker.

For en ukes tid siden kom den nye boka hjem i posten til meg og jeg gleder meg bare så sykt mye til å vise den til dere. Det er bare uker igjen til vi åpner forhåndssalget på den. Så følg med, spesielt om du vil være en av de 1000 første som får boka signert.

 

 

Riste brød i airfryer

Alt til dette smørbrødet er tilberedt i airfryer, for utenom trøffel kremen. Jeg hadde et halvgammelt landbrød liggende som først fikk 4 minutter på 200℃. Airfryeren funker nemlig gull til å riste brød og så får du plass til flere enn i en brødrister. Deretter tok jeg ut risten i airfryeren og stekte soppen sammen med smør i den allerede varme airfryeren. Dersom du har en airfryer med hullrist som ikke kan fjernes, stek soppen i en ildfast /silikon form som tåler varme. Da ville jeg også hatt smøret i formen og satt det i airfryeren noen minutter slik at smøret smelter før du har i soppen.

Toast med sopp og trøffel krem laget i airfryer

Til 3 store smørbrød/toast trenger du

 • 3 gode bødskiver, gjerne landbrød, surdeigsbrød eller lignende.
 • 1 ss meierismør
 • 300 g kantareller
 • 200 g steinsopp
 • 4 fedd hvitløk
 • 1/3 ts trøffel salt eller 1 teskje trøffel olje
 • pepper
 • 1 ss olivenolje

Trøffelkrem

 • 3 ss creme fraiche
 • 2 1/2 ss kremost naturell
 • 3 fedd hvitløk
 • 1 klype trøffel salt eller en teskje trøffel olje
 • 1 ss frisk persille
 • nykvernet pepper

Kommentar: Jeg brukte bakt hvitløk i denne oppskriften. Det vil si at jeg skrelte massevis av hvitløksfedd og la i en form som tåler varme. Dekket feddene med olivenolje og satt formen i airfryer i 25 minutter på 185℃. Lot de kjøle seg ned og kjørte til glatt pure med stavmikser.

Slik gjør du

 1. Del opp kantarellene ved å rive dem opp med hendene og kutt steinsoppen i tynne skiver.
 2. Rist brødskivene på 200℃ i 4 minutter i airfryer, eller til de er sprø og gylden. Legg deretter soppen i den varme airfryeren sammen med smør. Har du hull rist, bruk en ildfast form eller silikon form i airfryeren til å ha soppen i. Ha på krydder og finhakket hvitløk og bland sammen. Stek soppen på 200℃ i 6 minutter. Rør om halvveis i steketiden.
 3. Lag trøffelkremen imens soppen stekes. Bland sammen alle ingrediensene i en skål og smak til. Smør kremen utover de sprø skivene og ha over den varme soppen og server smørbrødene. De smaker aller best varm og eller lun.

#airfryer #airfryermat #airfryertilbehør #airfryertrude #biff #boller #brød #burger #dessert #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #gresskar #grillmat #gryterett #høstmat #italiensk #jul #kosemat #kylling #lam #lunsj #mango #matpakke #panetti #pannekaker #pasta #pastasalat #pizza #salat #scampi #smoothie #snacks #sommermat #spiseligegaver #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #turmat #vegetar #ørret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+