Tom Kha Gai kyllingsuppe med nudler og kokosmelk

Tom kha Gai kyllingsuppe | matpaaminutter

Tom Kha Gai, en nydelig god thai suppe med kylling, nudler, kokosmelk og curry. Her eksploderer de deilige smakene i munnen.

Suppa passer like godt til hverdags som til fest. Den smaker godt året rundt, men gjerne ekstra godt høst og vinter. Dette er en av Thailands mest populære supper og dette er en suppe som passer for hele familien.

Thai kyllingsuppe med nudler, kylling og sopp

Det finnes mange varianter av en Tom kha Gai, i dag får dere min versjon

Dette er den suppen vi lager oftest her hjemme. Mest fordi vi syns den er knallgod, men også fordi det er lett å lage og tar under 30 minutter å få klar på bordet.

Min versjon er noe mild sammenlignet med andre. Min datter kjenner at det er sterkt, men klarer helt fint å spise den. Når hun har hatt venninner på besøk, sitter de og smålig gisper fordi de syns det er litt sterkt. Men selv om jeg tilbyr de en skvett fløte oppi for å gjøre den noe mildere, så vil de ikke det. De syns det er kjempegodt!

Min kjære gode nabo og faste smakspanel på 79 år ringte på døren og sa at dette var en suppe hun kunne spist hver eneste dag. Selv om hun var mett hadde hun lyst på mer😊

Har du smakt Tom Kha Gai tidligere

Du har gjerne spist denne suppen på restaurant før, eller hjemme hos noen? Du tenker kanskje da at denne ser annerledes ut. Men som jeg nevnte ovenfor, den finnes i mange versjoner. Og farger. Jeg bruker rød curry-paste og kyllingkraft som gjør at min blir lett rødlig. Andre bruker grønn curry og får den mer hvit på farge. Men smaken skal du kunne kjenne igjen hos de alle.

Når du først har laget den og fått dreisen på den. Så kan du lage din egen vri, eller sette ditt preg på den.

Jeg har brukt samme base oppskrift, men hatt i hvit fisk i stedet for kylling. Skalldyr er også godt å bruke i denne.

Takk for at du tittet innom her i dag, det setter jeg stor pris på.

Jeg håper du har blitt fristet til å lage denne og at du vil like den minst like godt som oss❤ Del den gjerne videre med familie og venner!

Dette trenger du til 4-5 porsjoner

Suppebase

  • Olje til steking
  • 2 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1/2 chili, for barnevennlig versjon. 1 hvis du liker mer spicy
  • 1,5 ss frisk ingefær
  • 2 sitrongress
  • 3 ss rød currypaste
  • 1,5 liter kyllingkraft, evt. ( 3 terninger hønsebuljong)
  • 800 ml kokosmelk
  • 4-6 ss fiskesaus, asiatisk fish sauce, smak og behag.
  • 2 ss sukringold eller bruk sukker
  • salt& pepper

Suppe garnityr

  • 600 g kylling filet
  • 200 g Ramen nudler eller lignende
  • 150 g aromasopp
  • 1 boks vannkastanjer
  • vårløk eller frisk spinat
  • koriander frisk
  • lime

Slik gjør du

  1. Finn frem alle ingredienser, en stor gryte og  mål opp riktige mengder. Finhakk løk, hvitløk, chili, og ingefær.
  2. Del opp kyllingen i i små firkanter eller i strimler. Stek kyllingen til den får en let gyllenbrun farge. Ha ut kyllingen. Ha i litt mer olje og tilsett i løk, hvitløk, chili, sitrongress og ingefær i samme panne. La dette surre til løken er gyllen. Ha i rød currypaste og rør om. La dette putre i mens du rører i 2-3 minutter
  3. Tilsett kyllingkraft og nudlene (må gjerne dele de litt opp) sett på lokket. La suppen småkoke i 5-10 minutter.
  4. Jeg siler aldri suppen, da jeg syns alt smaker godt. Men har du kresne barn eller voksne, kan du bruke stavmikser i suppen nå før du har i resten.
  5. Ha i kokosmelk, fiskesaus kyllingen, vannkastanjer, skivet sopp, spinat(vårløk). Smak til suppen og legg noen skiver med lime og hakket koriander blader oppå ved servering. 

kommentar: Du kan også steke soppen sammen med kyllingen i starten. Jeg velger å ha den i på slutten, da jeg syns den blir best. Men dette velger du helt selv. 

Hjemmelaget Tom Kha Gai suppe med nudler og kylling
Hjemmelaget Tom Kha Gai
Tom Kha Gai

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »