Tomat og paprikasuppe | airfryer matpaaminutter

Ovnsbakt suppe proppfull av grønnsaker, ferske og hermetiserte. Ingrediensene i suppen er sponset av Ilovefruitandvegfromeurope.no

Nydelig suppe laget i Airfryer, (stekeovn kan også benyttes) med fantastiske smaker, ferdig på 30 minutter!

Mulig du setter vann i halsen når du leser at suppa lages i en airfryer/ovn.

Du kan også bruke panne og ta det på komfyren, men det blir best når det blir grillet. En annen fordel med å sette den i ovn/airfryer, er jo også at du slipper å stå å røre i gryta. Jo enklere, desto bedre😃

Fokus på frukt og grønnsaker fra bønder i Norge og Europa

Her snakker vi skikkelig deilig, sunn og næringsrik suppe med en nydelig smak.

En suppe som tillater at du kan putte oppi rester av grønnsaker som du så gjerne skulle ha brukt opp. Jeg slang oppi litt paprika og rødløk som jeg hadde liggende som måtte brukes opp.

Suppen er næringsrik og proppfull av vitaminer. Laget med grønnsaker fra Norge og Europa. Har du lyst til å vite mer om frukt og grønt produsert i Norge og Europa, nettsiden :

Ilovefruitandvegfromeurope.no

Enkel og lynrask suppe

Jeg la alle grønnsaker og feta i en bakeform. Helte over litt olje, salt& pepper og satt hele formen i min Airfryer.

Elsker smaken av grillet/stekt paprika. Hvis du gjør det samme burde du så absolutt sjekke ut DENNE herligheten også.

Jeg valgte også å sprøsteke salami skiver i airfryeren et par minutter. Alltid godt med litt ekstra krønsj i suppe.

Denne var litt spicy og smaksrik. Men du kan også sprøsteke pepperoni, spekeskinke, Serrano, fårepølse m.m.

Suppa kan også serveres med hardkokte egg, pasta, kjøttboller, frosne grønnsaker osv. Bruk den som en basis!

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 6 dl assorterte tomater
  • 4 fedd hvitløk
  • 1/4 rød chili
  • 3 sjalottløk
  • 1 rød paprika, kan droppes ( hadde en rest liggende)
  • 1 glass grillet paprika, hermetisert ( ca. 2,5 paprika om du griller de selv. Husk da å fjerne skinnet før du har de i suppa)
  • 100 g fetaost (blokk)
  • 3-4 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 8 dl vann
  • 2-3 ss kyllingfond
  • 2 dl lett matfløte

Kommentar: Her kan du lure oppi rester av både gulrot, løk, brokkoli, squash osv.

Du kan også bruke hermetiserte tomater. Ville da valgt noen smaksrike tomater.

Garnityr

  • 8 slicer med spicy salami eller lignende ( som spekeskinke, Serrano, pepperoni)
  • 4 ss revet parmesan
  • Hvitløk baguetter

Kommentar:

Dersom du ønsker en mer kremet suppe, kan du bruke mindre vann og noe mindre fond (kraft), eller eventuelt jevne med maisenna til ønsket tykkelse.

Slik gjør du

  1. Ha alle grønnsaker og fetaosten over i en ildfast form. Ha over noen spiseskjeer med olje, litt salt og pepper. Sett så formen i airfryer/ovn 20 minutter, 200℃
  2. Mos grønnsakene med en blender, eller stavmikser. ( behøver absolutt ikke kjøre den helt glatt) Ha blandingen over i en kjele, tilsett vann og fond/eventuelt kjøttkraft. Kok opp, smak til og server. Imens suppa koker opp kan du sprøsteke salamien i en tørr stekepanne eller et par minutter i airfryer (180 ℃ i 3 minutter, siden den alt er varm, uten forvarming Ca. 5minutter)
  3. Legg den sprøstekte salamien og parmesanen i hver serveringskål ved servering. server gjerne med hvitløksbrød eller lignende ved siden av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+