Tomatpesto | matpaaminutter

 

Tomatpesto er bare så godt! Hjemmelaget kan ikke sammenlignes med de ferdige de selger på glass i butikken!

Tar ikke mange minuttene å snekre sammen et glass og du kan bruke pestoen til så utrolig mye. Stappfull med god smak og kan brukes til å løfte de fleste retter til det bedre.

Brukes i pasta, på pizza, på brød, i salat, på fisk, lomper, m.m.

Vi laget denne i går, da vi skulle bake Grov foccacia

Å bruke denne pestoen i brødet, gir brødet en veldig god smak.

Alle burde ha hjemmelaget pesto i kjøleskapet uansett farge. Du finner flere pesto oppskrifter laget av meg her

Lag den, så forstår du hvorfor!

OPPSKRIFT

  • 1pk soltørkede tomater ( 100g) bløtlegg i varmt vann mens du gjør klart alt det andre
  • 1 pose pinjekjerner
  • 1 kinesisk hvitløk /1-2 fedd
  • 1 ss presset sitron saft
  • 1 dl revet parmesa
  • 2 dl raps og olivenolje ( ha mer om du ønsker tynnere konsistens )
  • salt og pepper

Slik gjør du

  1. Rist pinje kjernene i en tørr stekepanne i Ca. 1 minutt.
  2. Ha alt oppi en blender og kjør til den blir glatt og fin. Juster med olje til riktig konsistens og smak til med salt og pepper.
Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »