Har du enda ikke testet reinsdyrkjøtt på pizza, så er det jammen på tide!
Denne pizzaen her, smaker bare helt himmelsk.. Gleder meg allerede til neste gang.
Tortillapizza tar knappe 7 minutter i ovnen så her snakker vi digg matpaaminutter ☺
Høsten har for alvor ankommet til Vestlandet
Og det er faktisk helt OK!
Høst og vinter betyr mer lam, viltkjøtt, gryter, supper, norske rotgrønnsaker på sitt beste.
På pizzaen jeg deler med dere i dag, er det reinsdyrskav. (strimlet reinsdyrkjøtt). Jeg hurtigmarinerte det og med en knapp steketid på 7 minutter, så ble det innmari saftig og mørt.
Jeg delte oppskriften på en skikkelig god plommechutney her forleden dag, som jeg også hadde litt av i marinaden. Dette må du rett og slett bare lage!
Få ingredienser, 5 minutters arbeid å lage, 7 minutter i ovnen og VOILA pizza servert!
Så da håper jeg bare at du vil teste ut denne digge pizzaen her. Jeg er sikker på at du kommer til å like den minst like godt som oss❤ Ha en nydelig fin onsdag videre og takk for at du tittet innom.
Smarte triks til deg som vil steke pizza i Airfryer
Jeg stekte pizzaen i airfryer, kom sikkert ikke som noe sjokk vil jeg tro hihi. Jeg brukte pizza-kit denne gangen.
Det kommer ukentlige spørsmål fra mine lesere om hva jeg gjør for å unngå at osten og fyllet fyker av og rundt i maskinen.
Mine triks:
- Forvarm Airfryer på maks varme imens du tar på fyllet. Steng den av i det du setter pizzaen inni. La den stå i 2 minutter med pizzaen inni. Åpne opp og se at osten har smeltet noe før du setter den på 180℃ og steker ferdig. Dette gjelder forøvrig ostesmørbrød og andre tng som skal gratineres.
- Du kan legge litt aluminiumsfolie over de første minuttene.
- Har du Philips Airfryer, kan du investere i pizza-Kit, den er helt fantastisk. Der er det også viktig å lese bruksanvisning, hvor det står at du kan bruke hulleristen i original kurven som lokk. Det er egne spor for dette i kitten. Se bilder lengre nede!
Ingredienser
- 1 Tortilla lefse
- Creme fraiche
- Sopp
- rødløk, jeg brukte syltet rødløk
- plommechutney, se oppskrift her , kan sløyes eller du kan bruke en annen chutney. (mango, eple, løk er noen av varianter du finner i butikker)
- grønn paprika
- Finnbiff, eller annet viltkjøtt
- revet ost
- salt og pepper
- Hvitløkolje/pizzaolje eller nøytral god olivenolje til topping
Kommentar:
Oppskrift på Mangochutney, ser du her
Oppskrift på Rødløkchutney, ser du her
Marinade til 2 Tortillapizza
- 6-7 einebær
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss plommechutney, eventuelt annen type chutney, se innledningsvis for tips
- 0,5 ts røkt paprika
- salt & pepper
- 3 ss olivenolje/hvitløksolje/pizzaolje eller lignende
Slik gjør du
- Lag marinaden ved å knuse einebær i en morter eller lignende og bland inn i de øvrige ingrediensene. Gni blandingen i kjøttet. Ellers kan du bruke viltkrydder-blanding som flere butikker nå har tilgjengelig.
- Begynn med å smøre cremefraiche utover tortilla lefsen og fyll deretter på med ost og grønnsaker. Avslutt med kjøttet og ha et par ekstra «klatter» med plommechutney rundt på på pizzaen. Ha over kvernet pepper og salt.
- Stek pizzaen på 180℃ til den er gyllen og fin, i stekeovn eller i Airfryer.
- Når pizzaen er ferdigstekt, ha over litt hakkede urter og noen dråper med god olivenolje. Jeg hadde på sort flaksalt og olivenolje for pizza& pasta fra Cemo.
Gleder meg til å dele flere retter med viltkjøtt i høst og vinter.
I mellomtiden, så kan du jo ta en titt på en av mine barndoms favoritt-rett, nemlig Finnbiff