Tzatziki oppskrift | matpaaminutter

 

Tzatziki er en enkel og god kremet dressing/dip som er laget på yoghurt og agurk.

Brukes mye i Tyrkia og Hellas hvor den som oftest blir servert som forrett ( meze), til kebab, kylling, grønnsaker osv.

Dette er en skikkelig GOD sommer dressing som jeg anbefaler deg å ha klar i kjøleskapet nå som vi går inn i sommerhalvåret.

Den er super lett å lage, tror faktisk at du vil bli overrasket.

God som gull på smak og det må selvsagt nevnes at dette er en av de SUNNESTE dressingene som fins.

Jeg laget tzatziki her i påsken, men måtte lage enda en skål her om dagen.

Vi har hittil brukt den til Laks, i pitabrød, til gresk salat, til tyrkisk pizza, til kylling og til lasagne.

Den passer til det meste av grillmat, salater og innertier som dip til grønnsaker!


Hjemmelaget Tzatziki

Oppskrift

  • 1 agurk
  • 1 stor hvitløk(rundt type (kinesisk) eller 2 fedd
  • 2 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
  • 1 ss salt
  • 1 god ss tørket dill. Eller bruk fersk dill
  • 1/2 lime eller sitron
  • 1 ts eddik
  • 1 ss olivenolje
  • 1/4 ts pepper

Slik gjør du

  1. Riv agurken på et rivjern og legg et kjøkkenhåndkle eller tykkere kjøkken papir i en skål. Ha den revne agurken oppi klede og strø over 1 ss salt. La det trekke noen minutter og klem så håndklede sammen til en ball og press ut all væske. Du skal ha en god kompakt liten ball igjen med agurk.
  2. Tøm bort agurksaften, ha i alle de øvrige ingrediensene i bollen og bland sammen. Ha så i den revne agurken og smak til. Ha i litt mer salt om dette trengs ( som oftest har jeg i en halv ts til )
  3. Sett dressingen/dippen/sausen i kjøleskapet frem til den skal brukes.

Kommentar:

Den tåler stå i kjøleskapet i minst 1 uke om du oppbevarer den i en lukket og tett boks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »