At hjemmelagde vårruller med kjøtt og grønsaker er godt, er vi nok alle enige i.
Men, er det stor forskjell på vårruller som er fritert fremfor de som er stekt uten en eneste dråpe olje?
Oppskriften på våre favoritt vårruller får du selvfølgelig også her!
Vårruller i Airfryer vs frityr
Dette har vært en av de mest populære oppskriften siden de første gang ble postet, mars 2018.
I dag har jeg endelig oppgradert bilder og beskrivelse, mens oppskriften er den samme som før!
Vårrullene må ikke stekes i Airfryer, du kan steke de med samme prinsipp i stekeovnen din
Det eneste jeg har å utsette på forskjellen mellom de frityrstekte og de som er Airfryet, er at de blir bleikere på fargen i Airfryer.
De kan faktisk ligge på benken et par timer etter de er stekt, uten å bli bløte og seige, slik som fritert mat ofte kan bli.
Er du vant til fritert mat, kan så klart disse virke både tørrere og mindre smakfulle. Men for oss som ikke lengre spiser fritert vil jeg si at dette er helt GULL!
Det bunner ned til at det rett og slett bare utseende, etter min mening og at jeg foretrekker mindre og unødvendig fett om det er vel så godt uten.❤
Hva er din erfaring? Og det er så klart lov å være uenig.😊
8 år og kjøkken assistent
Hadde min trofaste kjøkkenassistent med meg, hun har blitt en dreven vårrull-maker. Og hun elsker å spise de i tillegg. Helst med masse soyasaus og gjerne litt ris ved side av. Jeg liker også å dyppe de i soya, men har i tillegg sweet chili saus på de.
Jeg har laget vårruller tidligere med både kylling kjøttdeig, karbonadedeig, taco kjøtt, kjøttdeig av storfe, biff osv. Men denne gangen ble det faktisk med kjøttdeig av lam. Samme oppskrift og fremgangsmåte med alle.
Men må si at lam og karbonadedeig er vår begges favoritt❤
Noe godt å knaske på foran tv i morgen kveld
Hun ønsket veldig gjerne vise bildet jeg tok av henne, sammen med alle vårrullene som hun har laget, med litt hjelp da.
Det varmer mitt mamma- og kokkehjerte at hun er så glad i å være med å lage mat!
Så da håper vi begge to at du får lyst til å lage disse også, det hadde vært stas. Og gi oss gjerne feedback!
Kanskje du trenger litt snacks til morgendagens Stortingsvalg? Her blir det nok lite søvn Valgnatten. Bruk stemmeretten din, godt valg!
Ingredienser du trenger til 16-18 vårruller (store)
- vårrullark/filodeig/ rispapir Store ark
- 400 g kjøtt eller kjøttdeig (lam, kylling, okse)
- 2 store gulrøtter
- 0,5mellomstor hodekål ( evt. 50/rød)
- 1 stor løk
- 3 fedd hvitløk
- 1,5 dl kjøttkraft
- 80 g tynne glassnudler
- 3 ss soyasaus
- 3 ss søt soyasaus
- salt og pepper
- Hakket persille, kan sløyfes
- egg til å smøre enden på vårrullarkene
Slik gjør du
- Bløtlegg glassnudlene i varmt vann imens du skreller gulrøtter og kutter resten av grønnsakene.
- Finhakk løk og hvitløk og sett til siden. Kutt kålen opp i tynne strimler og bruk et rivjern til gulrøttene. Skyll kålen i kaldt vann og la alt vannet renne bort.
- Klipp nudlene med en saks i mindre strimler og bland sammen med alle grønnsakene i en stor bolle, bortsett fra løk og hvitløk ( du kan varmebehandle alt dett i samme panne som du steker kjøttet i. Det gjør jeg normalt sett. Men denne gangen blandet jeg det stekt kjøttet rett i de rå grønnsakene.)
- Stek kjøttdeigen i en varm stekepanne. Pass på å hakke kjøttet godt opp. Tilsett løk og hvitløk. La det steke videre et par minutter før du tilsetter kjøttkraften og soya sausene. Krydre med salt og pepper.
- Ha kjøttblandingen over grønnsakene og bland godt sammen. Krydre med salt og pepper. Smak deg frem til de smaker perfekt.
- Legg vårrullene i Airfryer 185℃ 8-10 minutter. (forvarmet-7 minutter på 180℃) Forvarmet stekeovn 180℃ i 10-12 minutter. Effekten på Airfryere, varierer noe. Noen steker raskere enn andre. Du kjenner best din maskin.
Kommentar:
Jeg brukte 0 olje. Dersom du vil ha en mer gyllen farge, kan du spraye, eller pensle med et tynt lag olje før du steker.
Vårrullene kan fryses, da gjerne i rå tilstand eller halvstekte. Bruk mellomlag papir.
Når frosne vårruller skal varmes opp igjen, ha noe lavere temperatur i starten. Gjerne 170℃ første 5-6 minuttene og så skru opp til 185℃ de siste.
At vårruller blir sprø i Airfryer, er det ingen tvil om. Vil du ta en lydsjekk,
Sjekk ut denne videoen her
Andre snacks og mat laget med Airfryer, finner du her i kategorien Airfryer
Har kjøpt airfryer og lager vårruller for første gang. Jeg kjørte kål og gulrot i foodprosesser
Bomma litt og kjørte det for smått. Men nå får det bli som det blir🌞
Det går nok fint skal du se og da vet du til neste gang:) Masse lykke til. Gratulerer med airfryer forresten! Ha en fin lørdagskveld videre.
Hei
Takk for deilig oppskrift og veiledning.
Jeg har et spørsmål ang. hvordan du avkjøler de vårrullene som du tar ur av airfryeren?
Jeg la de på et matpapir med litt olje på en rist. Det ble gris. De hang fast i papiret selv om det var olje på.
Hei Kristin! Så hyggelig at oppskriften falt i god smak. Jeg steker bare de vårrullene vi skal spise like etter. De jeg ikke skal bruke, fryser jeg rå. Men om du stekr alle ferdig, ville jeg latt dem ligge på en tallerken bare. Mulig bakepapir er bedre enn matpapir til dette. Ha en fin kveld.