Vegetar Lasagne

 

Kjøttfri Lasagne som har samme konsistens og smak som en klassisk Lasagne!

Hvilken ville du da gått for, om du fikk velge?

Du finner 2 andre Lasagne oppskrifter på bloggen min i tillegg til denne, men denne er da altså KJØTTFRI og da vegetarisk!

Ungene likte denne og ungdommen i nabohuset kjente ikke at den var uten kjøtt. Hun var sikker på at denne var med kjøttdeig:)

Meatfree middag en gang i blandt, eller kanskje du er an av dem som alt har innført en kjøttfri dag i uken alt?

Uansett, dette er en Nom Nom Lasagne og jeg håper virkelig at du har lyst å gi denne et forsøk:) Kanskje du klarer å få alle rundt bordet til å tro det er en helt vanlig lasagne….jeg vet det er endel som er skeptisk til vegetarmat. Noen mener at det ikke metter nok, eller smaker nok.


Vegetar Lasagne

Ingredienser 4 porsjoner

  • 2 ss olje til steking
  • 165 gram sjampinjonger
  • 2 løk
  • 150 gram grønn squash
  • 250 gram gulrøtter
  • 2 vårløk
  • 7-10 cherrytomater
  • 1 boks (400gram) hakkede tomater
  • 3 dl ferdigblandet grønnsaksbuljong
  • 1,5 dl rødvin
  • 1/2 ts tomatpulver ( fås kjøpt hos Oliviers&CO ) Evt. 1 ss tomatpure
  • 1/2 ts urtesalt ( fås kjøpt hos Olivers&CO )
  • 1 liten ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 8-10 friske basilikumsblader
  • 1 ss tørket timian
  • 8-10 pastaplater, kommer ann på størrelse du bruker på ildfast form
  • revet ost til toppen av formen til

Ostesaus

  • 4 dl lettmelk
  • 150 gram lett ost
  • 30 gram Brie
  • 1 ss Maizena utrørt i litt vann
  • salt& pepper

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovn til 200 grader.
  2. Ha alle grønnsakene i en hurtighakker, i flere omganger. Fres grønnsakene deretter i en vid panne med litt olje.
  3. Ha i tomatpulver/pure og rødvin. Tilsett buljong og hakkede tomater. Gi det et oppkok og smak til med krydderne.
  4. Ha melk i en kjele og gi det et oppkok.
  5. Tilsett revet ost og brie. Rør godt og pass på så det ikke svir seg i bunn. Jevne sausen med maizena og smak til med salt og pepper.
  6. Legg så tomat& grønnsaks saus, pastaplater og ostesaus lagvis.
  7. Avslutt med revet ost.
  8. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 25minutter.
  9. La den stå å hvile litt på benken før du serverer den

Kommentar:

Server gjerne med Salat og brød/rundstykker


kjøttfri Lasagne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+