Verdens beste FOCACCIA | Airfryer | matpaaminutter

 

Saftig Italiensk brød med deilig og sprø skorpe.

Et brød som egner seg godt for Airfryer!

Delte dette i 2018, men flyttet den øverst igjen i dag. Solen skinner og vi har fått en forsmak på sommer!

Brødet er knallgodt til nesten ALT. Om det er til grillmat, tapas, klubbkveld eller til en deilig gryterett.

Brødet er fullstappet med gode smaker og så er det en ekstra bonus at det er svært enkelt å lage!

Tror ikke jeg har feilet med focaccia en enste gang faktisk.

I morgen skal vi lage det igjen, da i langpanne og skal bruke stekeovnen. Vi skal nemlig i konfirmasjon. Og et koldtbord på denne årstiden bør så absolutt ha focaccia blant utvalget.

Tror ikke jeg kjenner en eneste person som ikke elsker Focaccia, gjør du?

Skal du grille i helgen, er dette definitivt et godt valg. Da det er helt nydelig på smak. Men, pass på så du ikke spiser deg mett på brødet, for det er nemlig fort gjort. Snakker av erfaring hihi

Selv om brødet i seg selv er helt fantaastisk, så blir det om overhodet mulig da, enda bedre med god dip og olje attåt.

Ha gjerne pesto, Aioli og Tapenade og en god olivenolje til å dyppe skivene i. OHHH my….Jeg bare sier det. Prøv det!!

Smaker himmelsk!!!

Jakter du en sunnere og grovere variant, se oppskrift her

Oppskrift Foccacia, tilsvarer 1/2 langpanne

  • 450 g hvetemel
  • 1 ss sukker
  • 1/2 pk tørrgjær
  • 1 ts urtesalt (eller vanlig salt)
  • 2-3 ss Basilikum Pesto ( se oppskrift under )
  • 2 ss revet Parmesan ( til å strø i bunnen ved steking, eller på toppen du velger)
  • 2 ss tørket timian, frisk om du har, spar halvparten til topping
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje, spar halvparten til topping
  • 3 dl lunkent vann

Oppå brødet :

  • olje
  • 1 ss maldonsalt og 1 ss tørket timian

Kommentar; om du skal lage i stor langpanne, må du doble oppskriften

Til Airfryer så passer dette brødet i xxl bakebolle, eller annen form som rommer 3liter.

Du kan også legge brødet på bakepapir og rett på rista i din airfryer.

Dersom du bruker en bakebolle eller lignende, vil jeg anbefale deg å løfte brødet forsiktig ut av formen og steke rett på rista de siste 5 minuttene. Dette for å få bedre skorpe under brødet.


Nystekt Foccacia med Tapenade, Aioli og Pesto = HIMMELSK OG LITT TIL

Slik gjør du

  • Bland alt det tørre (inkludert finhakket hvitløk) og ha i det lunkne vannet og bland godt sammen.
  • Sett til heving i 40 minutter.
  • Ha godt med olje på hendene og press fingertuppene ned i den hevede deigen og løft den over på bakepapir, eller i den formen du skal steke brødet i. Bruk godt med olje på hendene og trykk deigen god utover og press den ned med fingertuppene. Ha på siste rest av olje over brødet og strø over krydder. Sett til etterheving i 20 minutter på et lunt sted, eller i airfryer på 40℃ om din går så langt ned.
  • Forvarm ovn til 220 grader og husk å smør formen godt med olje i bunn og langs kantene, stek i midterste del av ovn på 220℃ i Ca. 25 minutter.
  • Airfryer trenger ikke forvarmes, men kan kan forkorte steketiden med 2-3 minutter. Stek brødet på 175℃i ca. 20 min. Høyde/størrelse avgjør når det er ferdig. For at brødet skal få like fin og jevnt stekeskorpe i airfryer, ta brødet ut av formen og stek rett på rista de siste 5 minuttene.

Kommentar:

HUSK å la brødet hvile på rist i minst 15 minutter før du begynner å skjære i det.

Se oppskrift på Pesto under neste bilde!


Foccacia sammen med grillmatet kjøtt og godt tilbehør

Oppskrift pesto

  • 1-2 potter basilikum, heller mer enn mindre
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 3 ss pinje kjerner , ristes litt på stekepanne uten fett
  • 60 g revet parmesan
  • saften av sitron, tilsvarende 1 ts
  • 2 dl raps olje

Slik gjør du

  • Rist pinjekjerner lett i en tørr stekepanne til de blir gyllen. Ha så alt i en blender og smak til med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »