Viltgryte med hjortekjøttdeig

Viltgryte med hjortekjøttdeig | matpaaminutter

Viltgryte med hjortekjøttdeig

Nydelig, enkel og smaksrik viltgryte som passer utmerket på kalde høst og vinterdager!

Jeg har brukt hjortekjøttdeig i denne, men du må gjerne bruke annet viltkjøtt, som rein og elg.

Jeg elsker viltkjøtt og spesielt godt viltgryte. Så enkelt å tilberede og det tar ikke mange minuttene før den står på kok. En gryte som dette kan du ha ferdig på 30 minutter, men jeg foretrekker å la den stå å godgjøre seg minst 1 time eller 2 i støpejerns gryten hvis det er tid til det.

Viltgryten egner seg godt til varmes opp igjen, husk da og gjerne tilsette noe mer væske.

Grønnsaker i viltgryte

Du må gjerne bruke andre grønnsaker enn de jeg har valgt ut, men sopp og løk er så og si obligatorisk.

Rotgrønnsaker som kålrot, sellerirot, pastinakk og søtpotet er også godt å bruke.

Dampet rosenkål, brokkoli og blomkål er også innmari godt å ved siden av.

Potetstappe er absolutt favoritt til viltgryte, men kokte poteter, fløtepoteter, ris, rotmos, sellerirotpure er også knallgodt.

Hadde vært hyggelig om også du ville prøve min viltgryte❤

Innmari gøy at så mange har ønsket seg denne oppskriften. Håper virkelig den faller i smak.

Og en siste ting, du kan faktisk bruke vanlig kjøttdeig om du syns det blir for dyrt/vanskelig å få tak i, eller av andre grunner.

Ha en fantastisk aften videre❣ Jeg er så heldig å ha en onkel som jakter og som ville dele med oss.

Dette trenger du

  • 1 kilo hjortekjøttdeig, eller annet viltkjøtt, som reinskav
  • olje og smør til steking
  • 5-8 store sjaminjonger
  • 2-3 store sjalottløk
  • 500 g gulrøtter
  • 1,5 dl Cognac eller rødvin
  • 1 liten spiseskje brunt sukker eller sukrin gold
  • 10 knuste einebær
  • 1 ss tørket timian
  • 250 ml redusert viltkraft, helst litt mer ( men kanskje unødvendig å åpne en helt ny pakke)
  • 4 dl lett matfløte, noe kan erstattes med vann hvis ønskelig og noe sunnere utgave.
  • 2 ss tyttebærsyltetøy/ evt. ripsgele
  • 2 skiver brunost eller geitost
  • 2 ss maizena utrørt i kaldt vann
  • 3 gode spiseskjeer rømme eller creme fraiche
  • salt og pepper
  • 1 ss soyasaus, kan sløyfes
  • Friske urter hvis ønskelig

Kommentar: Ikke vær redd for å krydre maten og husk å smake til underveis.

Slik gjør du

  1. Surr løk og sopp i en blanding av smør og olje. Ha soppen og løken ut av panna og stek kjøttdeigen (i flere omganger) salt og pepper på kjøttet under bruningen.
  2. Ha tilbake sopp, knuste einebær og løk I panne og hell i Cognac, eller rødvin. La det koke inn et lite minutt før du tilsetter kjøtt, gulrøtter, kraft og matfløte. Kok opp, smak til ( ha i brunost og tyttebær) og jevn med maizena.
  3. La gryten stå å småkoke med lokket på til gulrøtter er gjennomkokt. Tilsett til slutt crème fraiche og evt. friske urter.

Kommentar:

Server sammen med en deilig potetstappe og rørte tyttebær.

Trenger du tips/inspirasjon til andre gryteretter, se HER

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »