matpaaminutter logo

Morsdag 🌸 Gi ett år med matpaaminutter.no for 299,- 🌸 Kjøp her

Hjem/Oppskrifter/Fisk/Hjemmelaget fiskesuppe

Hjemmelaget fiskesuppe

Default Alt Text

OPPSKRIFT 3 PERSONER Slik gjør du :

Fiskesuppe smaker best med god fiskekraft og det har vi laget 2 ganger nå i jula. vi er så heldige at vi får tak i fersk fisk og det til superpris hos de lokale fiskerne her på øya . Rett før nyttår fikk vi tak i brosme, som jeg da frøs ned singelpakket etter filetering (skinn og benfri)

OPPSKRIFT 3 PERSONER

  • 1 stor sjalottløk
  • 1 dl eplejuice
  • 1 ss olje
  • 6 dl fiskekraft / buljong
  • 300 g poteter i terninger
  • 100 g sellerirot i terninger
  • 150 g gulrot
  • 1 kork 7% eddik (bruk korken på fl.)
  • 3 dl Matfløte, lett
  • 1/2 fennikel i tynne skive
  • 2 ss frisk persille
  • 6 sukkererter
  • 450 g Brosme, kuttet i passe stykker, torsk/sei/steinbit/breiflabb kan fint brukes i stedet for scampi
  • Jevning: 1,5 dl vann og 2 ss mel (ristes )
  • salt og pepper

Slik gjør du :

  1. Stek løk i litt olje og ha så i eplejuice og poteter. la dette småkoke i Ca. 5-7 minutter . Deretter har du i ternet selleri, skivet gulrot og halvparten av av fennikelen oppi, samt fløte og eddik. Ha i jevning og kok opp. Skru ned og ha i fisk og scampi for så bare la det stå og trekke til fisk og scampi er ferdig.
  2. Resten av fennikelen blander du med hakket persille, sukkererter, liten skvett olje og salt& pepper som du har som topping ved servering
  3. SMAK til med salt og pepper og saften av sitron til ønsket smak

Fiskekraft ble kokt på skinn og bein fra Brosme, i tillegg til gulrot, løk, purre, sellerirot, gulrot, salt & pepper. dekk det med vann. La den koke opp og så trekke i 20 min. Ta bort skummet med jevne mellomrom. For deretter å sile og koke inn til halvparten.

Flere oppskrifter

NYHETSBREV

Meld deg på nyhetsbrevet for å motta nyttige tips og inspirasjon.


Copyright © MATpaaMiNUTTER 2025

Utviklet av Membership. Drevet av Subrite CRM.