Omelett med ost og skinke
Tenk at det alt er 3. Søndag i advent. Og kun 12 dager igjen til Julaften! Tipper det er mange som gleder seg.
Inneholder annonselenker i samarbeid med Satake
Snart er det Jul, igjen🎄
Tenk at det alt er 3. Søndag i advent. Og kun 12 dager igjen til Julaften! Tipper det er mange som gleder seg.
Hvem er ikke klar for lange og late dager, hvor vi faktisk har tid til å nyte måltidene sammen.
Og ikke minst har vi bedre tid til å lage selve maten. Gjøre det lille ekstra og vi dekker gjerne på til flere enn vanlig.
Da passer det utmerket å lage omelett. Hva med en klassisk omelett med ost og skinke?
Omelett for både store og små
Jeg har en god stund fått testet ut stekepanne serien fra Satake.
I denne serien finnes det 2 stekepanner, en på 28cm og en på 20cm. I tillegg en traktørpanne på 30 cm.
Den minste panna, har nå blitt Angelica sin. Hun har allerede brukt den til omelett, eggerøre, stekt egg, pannekaker og bacon.
Stor stas å ha sine egne kjøkken-ting.
Serien har nylig blitt lansert hos . I disse dager finner du Satake serien til reduserte priser.
Har du en mor, far, besteforeldre, søsken eller lignende som du synes det er vanskelig å kjøpe gaver til, ta en titt på .
Alle trenger minst 1 supergod stekepanne i kjøkkenet.
Jeg/vi har rukket å bli svært fornøyd med stekepannene
I denne lett støpejern serien har alle panner et unikt non-stick belegg, Honeycomb.
Anbefaler deg å bruke svært lite, eller ingen fett i pannene. Selvfølgelig bør og kan du anvende fett i mat for smakens skyld.
Men i disse kan du steke hva som helst uten å tilsette fett, uten at maten blir hengende igjen.
I tillegg tåler de alle redskaper, til og med metall.
Pannene tåler oppvask, men mitt råd er å alltid vaske stekepanner for hånd. La de kjøle seg ned før du skyller dem i varmt vann.
Oppskrift 1 omelett (28cm)
- 3 egg
- 1 liten klatt smør
- 3 ss lett matfløte
- 50 g grovhakket kokt skinke
- 4-5 cherrytomater
- 30 g fersk mozzarella
- 1 ss finhakket persille
- salt og pepper
Slik gjør du
- Finn frem en skål. Klegg eggene og visp de lett sammen i lag med fløte.
- Kutt tomatene opp i skiver, eller del dem i 2. Finhakk persille og del osten i tynne skiver med en kniv eller riv den med hendene.
- Sett stekepannen på litt over medium varme, med en liten klatt smør. Hell i de sammenvispede eggene. Strø over tomater og skinke. Ikke ha på ost og persille før den begynner å bli noe fast. La Omeletten stå på medium til medium pluss til den er helt ferdig ( til omeletten er fast og fin) Du kan legge på lokk for noe raskere tid om ønskelig. Ha på kvernet pepper og salt.
Kommentar:
Omeletten kan du nyte varm, lun, eller kald. Serveres gjerne sammen med nystekte rundstykker,