Biffsnadder med peppersaus | Airfryer | matpaaminutter

Biffsnadder med peppersaus

En skikkelig digg klassiker som alltid smaker godt, uansett årstid.

Sprø pommes frites med deilig og mørt kjøtt i peppersaus. Umulig å ikke like !

Sola skinner på Askøy i dag. Det er helg og min datter har bursdag. Tenk det, 9 år i dag❤

Så selv om det har vært og fremdeles er en travel dag her, så var målet å få denne ut til dere før vi tar turen ut for å spise i dag.

Jeg hadde bursdag på onsdag og valgte Sushi restaurant, mens i dag får hun velge og har bestemt at vi skal ut å spise kebab!

Hurtigmat fra 90 tallet

Saftig biff med deilige grønnsaker i peppersaus oppå sprøstekte pommes fritt. Dette var typisk «hurtigmat» for meg i ungdomstiden min. Min mor jobbet en årrekke på en mix-kiosk, som blant annet hadde biffsnadder med peppersaus på menyen. Jeg lover at min hjemmelagde peppersaus, er en del hakk bedre enn den fra det spannet de brukte.😃

Du kan Jazze den enda mer opp til et enda høyere nivå, ved å lage egne pommes fritt. Det var det dessverre ikke tid til denne gange. Vi tok hurtigversjonen. Ca. 25 minutter Tar du biffen og grønnsakene på panne imens fries er i airfryer, vil det gå enda raskere.

Biffsnadder i Airfryer

Jeg laget alt, utenom sausen i airfryer. Har du en mindre maskin, eller skal lage til mange, kan det være lurt å ta biffen på panna.

Pommes frites laget i airfryer, er så utrolig mye bedre enn den friterte. Den blir skikkelig krispy og god. Ikke blir den soggi og slapp etter få minutter heller! Got to love airfrying!!

Det er fremdeles den mest brukte kjøkkenmaskinen hjemme hos oss. Selv om jeg fikk 2 splitter nye stekeovner i kjøkkenet forrige måned, har kun en av dem vært i bruk. 1 gang🤣

Biffsnadder i airfryer

Dette trenger du til 3 porsjoner

  • 600 g pommes frites
  • Pommes frites krydder, valgfritt
  • 450 g biffkjøtt, gjerne entrecote eller ytrefilet
  • 1 ss olje
  • salt og pepper
  • 3-4 mellomstore sjampinjonger
  • 1 paprika
  • 2 mellomstore rødløk
  • 150 g ananas, hermetisk

SAUS

  • 2 sjalottløk ( eller 1 løk)
  • olje til steking
  • 12 hele pepperkorn, gjerne i lake
  • 3 ss Konjakk
  • 150 ml redusert oksekraft (kyllingkraft kan også brukes)
  • 0,25 dl Cognac eller Brandy
  • 0,5 ss sukringold, eller vanlig sukker
  • 1,5 dl matfløte, gjerne lett variant
  • 1 ss maisenna utrørt i 3 ss kaldt vann
  • sukkerkulør, et par dråper eller til ønsket brunfarge.
  • Salt og Pepper ( eventuelt peppermiks)

Slik gjør du

  1. Kutt biffkjøttet opp i likes store stykker, gjerne i strimler. Ha olje over kjøttet og gni den inn i kjøttet. Ha på salt og pepper. Del opp paprika, løk og sopp. Ha kjøtt og grønnsaker i din airfryer. Stekes på 180°C i 7 minutter, rist en gang halvveis.
  2. I mens kan du begynne på sausen. Finhakk sjalottløk og ha i en varm panne med litt olje. Surr til løken blank, sammen med pepperkorn. Ha i Konjakk og fres i 10 sekunder før du heller i kraften. Kok opp og la den stå og småkoke imens pommes frites stekes ( 180℃ i 12 minutter/ shakes 1 gang, halvveis). Ha i matfløte, sukker og jevn sausen med maisenna. Smak til med salt og pepper, eventuelt peppermiks krydder. Dersom du ønsker en helt glatt saus, siler du den nå, før du har oppi kjøtt og grønnsaker i sausen, pluss ananas terninger.
  3. Server biffsnadder ved å øse sausen med kjøtt og grønnsaker over den ferdigstekt pommes frites ( husk å krydre fries med salt, pepper, eller pommes krydder.

Oppskrift på Biffsnadder med Bernaisesaus finner du HER

biffsnadder med bernaisesaus i airfryer

God helg❤❤❤

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »