// Innlegget inneholder reklame med annonselenker
Hjemmelaget pitabrød på under 20 minutter i airfryer!
Ja, det er faktisk helt mulig å få til og det med kun 5 ingredienser 😍Brødene blir myke, luftige og saftig.
Her kreves ingen elting eller heving. Passer derved perfekt å lage på travle dager. Fyll brødene med akkurat hva enn du måtte ønske, som for eksempel kjøtt, fisk, grønnsaker og mye mer. Selv om de er skapt for å fylles med deilig mat, kan de også brukes som pizzabunn, eller hvorfor ikke bare nyte de som de er, ved siden av en deilig gryte eller suppe.
Uansett, vil elsker disse brødene og det er jeg sikker på at du også vil gjøre. Blir veldig glad om du gir en tilbakemelding og forteller hva du syns og hva godt du fylte dem med. Trenger du tips til hva du skal ha i pitabrødene, sjekk ut mine 5 kebab favoritter HER
Ha en nydelig dag videre og takk for at du tittet innom❤️
Du kan se denne korte videoen her og se hvor myke og deilig brødene blir 😍
Enorm respons på innlegget mitt både på facebook og Instagram hvor jeg spurte om dere ønsket oppskrift på disse pitabrødene i innboks. Det er så kjekt at dere er engasjerte, tusen takk❤️Send meg gjerne bilder, tagg meg og eller fortell meg hva du syns om disse.
Jeg skal dele en video en av de nærmeste dagene hvor jeg lager disse og viser steg for steg. Så følg med i kanalene mine. Har også opprettet Snapchat, søk meg gjerne opp Airfryertrude!
Her kommer oppskriften og HER kan du se video som viser hvordan de lages
Til 4 store pitabrød trenger du
- 200 g hvetemel ( kan erstattes med grovt eller fullkorn)
- 1 1/2 ts salt
- 1 ts sukker
- 2 ts bakepulver
- 250 g gresk eller tyrkisk yoghurt
- mel til utbaking
Tips: Skal du lage kebab til flere og ønsker å steke kjøttet i airfryeren, ville jeg stekt kjøttet først. Så hatt det i en skål og dekket med folie for å holde varmen, eventuelt ettersteke i 2 minutter så snartt brødene er ferdig. Dersom du steker kjøttet først, trenger du ikke vaske airfryeren før du steker pitabrødene. Det gir bare fin farge og litt smak i brødene, helt perfekt!
Slik gjør du
- Bland sammen alt det tørre i en bakebolle, eller skål. Vend inn yoghurten og bland det godt sammen med en spiseskje.
- Ha godt med mel på benkeplaten og fortsett og form deigen til den er fast og fin og ikke henger fast i benken. La deigen så hvile i 5 minutter.
- Ha mel på hendene og fortsatt godt med mel på benkeplaten. Del deigen i 4-6 emner som du kjevler ut til runde flate brød. Snu gjerne flere ganger slik at du alltid har mel under og unngår at det henger fast i benken eller kjevle. Det er ikke så farlig om ikke pitabrødene blir helt runde og du bestemmer størrelsen selv. De skal være nokså tynn, men ikke så flat som en tortillalefse. Spray/pensle bunnen av airfryeren din og legg oppi ett brød om gangen. Stek på 185℃ i 6 minutter. Løft brødet utav og legg i neste brød.
- Oppbevar brødene innpakket i et håndkle for at de skal holde seg myke og varme. Fryser du brødene kan de varmes igjen i airfryer i 5-6 minutter på 170℃.
Tips: steketid kan variere noe og litt smak og behag hvordan du ønsker dem. Etter tilbakemelding fra dere fantastiske lesere, har noen skrevet at de steker de i 6 minutter dersom forvarmet, eller etter første brød. Så stek gjerne det første i 8 minutter, eller forvarm airfryeren.
Å forvarme, betyr at du starter den 2-3 minutter i forkant bare.
Dette nydelige skjærebrettet kjøpte kjøpte jeg sist uke, det finner du HER De har fått utrolig mye fint i denne serien! kjevle i marmor, finner du HER
#airfryer #airfryermat #airfryertrude #biff #boller #brød #dessert #fiskemiddag #frokost #gjærbakst #grillmat #gryterett #høstmat #jul #kylling #lam #lunsj #matpakke #panetti #pasta #pizza #salat #scampi #smoothie #snacks #sommermat #suppe #søtpotet #taco #tapas #texmex #tilbehør #toast #vegetar #ørret