Lutefisk laget i airfryer

Lutefisk i airfryer | matpaaminutter

Lutefisk laget i airfryer
Annonse Lerøy

Det fins mange måter å lage lutefisk på. En av dem er selvfølgelig i airfryer! Jeg tror du vil bli svært overrasket iver resultatet!

Det har komt utrolig mange henvendelser på oppskrift på denne klassikeren i de fleste kanalene mine siden midten av november.

Nå har det seg slik at vi har siden 1 desember postet 1 oppskrift og video hver eneste dag frem til julaften. Og det med Airfryer oppskrifter. Den digitale kalenderen har blitt delt på INSTAGRAM, Facebook og flere.

Det er flere som ikke har forstått Reels konseptet helt og det forstår jeg godt. Det er slik at selve oppskriften og fremgangsmåten ligger i teksten over, eller under selve videoen.

Jeg velger derfor å poste noen av oppskriftene her, slik at flere av dere får de med dere😍 Så de kommer litt på løpende bånd de neste dagene kan du si. Du må gjerne dele oppskriftene videre med venner og familie.

Lerøy lutefisk

I denne oppskriften har jeg brukt lutefisk fra @leroynorge. Den er laget av renskåret lutefiskfilet av ekte lofotskrei.

Den folkekjære lutefisken finner du hos Meny, Kiwi, Spar, Joker og Bunnpris.

Lerøy er en av flere sponsorer vi har hatt med på laget når vi laget denne digtale AirfryerTrude kalenderen.

Du finner flere oppskrifter med fisk i aifryer på Lerøy sine nettsider HER

Lutefisk laget i airfryer

Til 2 porsjoner trenger du

  • 1 kg Lerøy lutefisk
  • 2 ss salt Nykvernet pepper og salt
  • 200 g baconterninger
  • 400 g poteter, gjerne mandelpoteter
  • 200 g frosne erter
  • 30 g meierismør
  • Salt og pepper

Tilbehør:

  • Grov sennep
  • Flatbrød

Slik gjør du:

  • Del fisken opp i porsjonsstykker og ha over saltet. Sett fisken kaldt et par timer for å få fisken fastere. Skyll deretter filetene, og ha på salt og pepper.
  • Kok potetene til de er møre.
  • Pensle bunnen av airfryeren i olje, evt bruk en silikonmatte, form som tåler varme, eller annet underlag om du ikke har nonstick-belegg. Legg fiskestykkene i airfryeren. Dekk med aluminiumsfolie. Press folien lett rundt kanten eller bruk en lett rist eller lignende for å unngå at folien ikke blåser opp i varmeelementene. Stek fisken på 190°C i 18-20 minutter.
  • Fjern så folien og legg baconterningene i en form som tåler varme. Stek det hele ytterligere i 10 minutter på 190°C. Rør om på baconet halvveis. Er det trangt om plassen kan du steke baconet før fisken er ferdig, og deretter varme det opp igjen et par minutter før servering.
  • Kok ertene i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og mos ertene til puré sammen med smøret. Smak til med salt og pepper.
  • Server lutefisken sammen med de kokte potetene, ertepureen og baconterninger. Server gjerne med litt grov sennep og flatbrød på siden. – Det setter kronen på verket Velbekomme.

Se Video av hvordan vi laget Lutefisk i airfryer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »
Nyhetsbrev: Få nyeste oppskrifter direkte på epost. Trykk her for å melde deg på
Nyhet! DEN STORE AIRFRYERKOKEBOKA 2 er her. Forhåndsbestill her!
+