REKLAME- Inneholder annonselenker i samarbeid med Philips.no
Har du kommet i gang med årets julebakst?
Jeg har sammen med Philips fått laget den perfekte oppskrift på den tradisjonell julekake for airfryer
( Brødet kan også stekes i stekeovn)
Har du å lastet ned NutriU-appen fra Philips?
Brødet ble laget på forespørsel fra Philips, som nå har laget en juleartikkel om hvordan lage julekake i en airfryer.
Artikkelen finner du i NutriU-appen. Her ligger det også 12 andre oppskrifter på annet Julegodt du kan lage i din airfryer
I tillegg vil du finne hundrevis av andre oppskrifter, tips og triks. Anbefaler deg å laste ned denne appen. Den er virkelig god å ha!
Tradisjonell julekake (julebrød)
Nystekt, saftig og smaksrik julekake hører julen til. Om den nytes til frokost eller til kaffen. Spør du meg, smaker det aller best med godt smør og brunost på. Fortell meg gjerne hva du liker best å ha på/til ditt julebrød.
Noe av hemmeligheten for å få et saftig julebrød som holder seg i dagevis, er å bløtlegge rosinene, da i varmt vann.
Brødene ble stekt i Philips airfryer i bakebollen som hører til min Philips XXl Premium Sense.
Juletradisjoner
Vi har en svært god nabo på 79 år som fikk et av julebrødene som vi laget.
Selv baker hun flere julekaker hver eneste jul, til sine barn og barnebarn, Da med sin egen mors gamle oppskrift.
Hun mente mitt brød smakte mye bedre og var mer saftig. Når vi sammen gikk gjennom oppskriften og fremgangsmåten, kunne jeg fort påpeke «feilene». » Jeg lærer stadig nye ting, kan jeg ansette deg som kokk på fulltid» sa hun fint☺
Går rundt og venter i spenning på om forbedringen vil gjøre brødene hennes bedre denne jula.
Oppskrift 2 julebrød (bakeform 2 liter)
- 100 g rosiner (bløtlegges i minst 15 minutter i varmt vann)
- 500 g hvetemel +2-3 spiseskjeer helt til slutt
- 3dl lunken melk
- 100 g sukker
- 0,5 ts salt
- 1 ts kardemomme
- 30 g fersk gjær
- 75 g romtemperert smør
- 100 g sukat
- 1 egg til pensling
Slik gjør du
- Legg rosinene i varmt vann i minst 15 minutter, helst noe lengre.
- Ha mel, kardemomme og salt i bakebollen. Varm melken til den er lunken og rør gjæren inn i melken.
- Hell det våte i det tørre og la deigen elte i minst 10 minutter. Ha i romtemperert smør. Ha i litt av gangen. Ha i et par spiseskjeer hvetemel og elt på lav hastighet et par minutter. Ha i sukat og rosiner( fjerne alt vannet) siste minuttet.
- Sett deigen på et lunt sted i minst 1 time, eller til dobbel størrelse. Ha litt mel på benkeplaten og del deigen i 2 emner. Form brødet slik at det passer bakebollen. Sett brødet til etter-heving i din airfryer. Ha 2 dl vann i bunnen av airfryer og sett formen rett på rista. Sett på 40-45℃ i 30 minutter. Eller etterhev på et lunt sted i 30-40 minutter.
- Lag et snitt i brødet med en skarp kniv (kan sløyfes). Pensle brødet med lett pisket egg. Stekes på 170℃ i 30 minutter. Det andre brødet kan ligge på benken og etterheve imens det andre stekes.
Kommentar:
For å heve raskere, kan du bruke mer gjær. Brødene blir noe mindre enn selve bakeformen. Dersom du vil utnytte hele bakeformen kan du eventuelt lage rundstykker av resten. Bruk da halvparten av brød nr. 2. Vær obs på at brødet ikke hever seg for langt over kanten og brenner seg fast i varme elementene.
Har du ikke bakebolle til din airfryer, bruk en kakeform eller lignende. Du kan også legge bakepapir i bunn og litt langs kantene rundt maskinen. Du kan fjerne papiret halvveis under stekingen.